WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dameskoor Ankeveen wankelt
Ankeveen, di 10 juli 2007

In oktober vorg jaar vierde het Ankeveense dameskoor Inter Nos haar vijftigjarig jubileum. Nu wil het bestuur de handdoek in de ring gooien.

Protest tegen opheffing

In de Wie Wat Waar van 4 juli stond een ingezonden brief van Lida Skinner, Nely v.d. Driessen en Marry Böhm. Daarin protesteerden de dames tegen de, door het bestuur aangekondigde, opheffing van het Ankeveense dameskoor Inter Nos. In de brief stelden zij de vraag of het bestuur wel alles in het werk had gesteld om het koor nieuw leven in te blazen. Ook vroegen zij om een ledenvergadering om het besluit tot opheffing aan de leden voor te leggen.

Inter Nos is er altijd bij als er iets te vieren is in Ankeveen. In oktober vorig jaar werd het vijftigjarig bestaan van het koor nog uitgebreid gevierd.

Vergrijzing

Vandaag staat in de G&E een artikel waarin de voorzitter uitlegt wat de problemen zijn. Vergrijzing is het sleutelwoord. De dirigent stopt er mee en er komen geen nieuwe leden meer bij, wat er ook geprobeerd wordt. Voorzitter Elly Wilhelmus verklaart dat de huidige dirigent opstapt. Het vinden van een opvolger is moeilijk en kost bovendien veel geld. Daarnaast kan het koor, gezien de gemiddelde leeftijd, geen modern repertoire meer zingen.

Ledenvergadering

In oktober wordt er een buitengewone ledenvergadering gehouden om de opheffing aan de leden voor te leggen. Als de leden besluiten om in enige vorm door te gaan, dan zal dat in ieder geval niet met het huidige bestuur zijn, want dat treedt af. Dat neemt niet weg dat ook Elly Wilhelmus hooptdat het koor voor Ankeveen behouden kan blijven.

bron
WWW, G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en regen
18 gr.
windkr. 2