WIJDEMEERSE WEBKRANT
Heineke over drie jaar leeg
Oud Loosdrecht , di 10 juli 2007

De bewoners van het caravanpark Heineke aan de Oud Loosdrechtsedijk zullen over drie jaar allemaal van het terrein zijn.

Rol van de gemeente

In de raad van 31 mei stelde Jaap van Waveren (DBL) vragen aan het college over een brief die de bewoners en recreanten op het terrein van Heineke hadden ontvangen. In die brief werd een ultimatum gesteld. Of tekenen voor vertrek binnen drie jaar, of al moeten vertrekken voor 1 november dit jaar als er niet getekend zou worden. De vraag van Van Waveren was of de gemeente in deze kwestie een rol kon en/of wilde spelen.

Een week later liet wethouder Wim Lorjé weten dat het een privaatrechtelijke zaak was tussen de exploitant en de bewoners/gebruikers van het terrein. De gemeente stond daar buiten.

Terrein leeg in november 2010

Vandaag staat in de G&E dat alle 22 bewoners hebben getekend voor hun vertrek op of voor november 2010. Zij hebben nog geprobeerd om te blijven, bijvoorbeeld door gezamenlijk het terrein van Heineke over te nemen, maar dat liep op niets uit. Sommige bewoners hadden gedacht tot het eind van hun leven op het park te kunnen blijven wonen.

Zij moeten nu op zoek naar een andere plek. Aan sommige bewoners had de gemeente Wijdemeren een gedoogstatus toegekend. Daarmee konden zij blijven wonen in hun recreatiewoning/caravan. Omdat die gedoogstatus plaatsgebonden is zal die bij het vertrek vervallen. Hans Rietveld, één van de betrokken bewoners zegt in de krant wel begrip te kunnen opbrengen voor de wens van Heineke om het terrein in zijn geheel te verkopen, maar hij is niet te spreken over de manier waarop de aankondiging en de afhandeling gegaan is.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en regen
18 gr.
windkr. 2