WIJDEMEERSE WEBKRANT
Heineke: Geen rol gemeente
Loosdrecht, wo 6 juni 2007

Tijdens de afgelopen raadsvergadering kaartte Jaap van Waveren (DBL) de brief aan die caravanpark Heineke aan de huurders zond.

In die brief werd verwezen naar het strengere handhavingsbeleid van de gemeente op tal van gebieden, zoals de permanente bewoning van recreatieonderkomens. Heineke zegde de eigenaars en huurders aan dat zij per november 2001 het terrein verlaten moeten hebben. Daarvoor moesten zij tekenen. Zouden zij dat niet doen, dan moeten zij al komende november het terrein ontruimen.

Jaap van Waveren vroeg om het oordeel van het college en de andere fracties over de brief. Omdat niemand hem nog gelezen had, werd besloten om hem volgende week in de commissie te behandelen.

Geen rol voor gemeente

In de Gooi- en Eemlander van vandaag geeft wethouder Wim Lorjé de visie van het college op de kwestie. Volgens Lorjé gaat het hier om een privaatrechtelijk geschil tussen Heineke en de gebruikers van het terrein, waar de gemeente volkomen buiten staat. De in de brief door Heineke aangehaalde maatregelen van de gemeente kloppen, maar staan los van de beëindiging van het gebruik van het terrein.

Bestemmingswijziging

Lorjé vergelijkt de situatie met die op De Vechtoever in Nederhorst en Mijnden in Loosdrecht, waar de ondernemer andere plannen met de terreinen had. De opzeg termijn tot november 2010 vindt hij ruim. Mocht Heineke op het terrein recreatiewoningen willen bouwen, dan zal de bestemming gewijzigd moeten worden. Die is nu "kampeerterrein".

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
23 gr.
windkr. 4