Rik Jungmann

---

WWW / G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Internos vijftig Jaar

Ankeveen, 11 oktober 2006

In Ankeveen is weer wat te vieren. Was het onlangs De Vriendschapskring die 100 jaar bestond, nu viert Dameskoor Internos haar 50 jarig bestaan.

Het koor werd op 23 augustus 1956 opgericht. Er zijn nog leden van het koor die er toen bij waren en vandaag nog bij het koor zingen. Het koor begon als een katholiek koor. Het was leden verboden om te zingen bij een niet katholiek koor. In de jaren zeventig verdween die bepaling.

Vroeger, voor 1970, werd er geoefend in Het Polderhuis (nu De Chinese Muur) onder leiding van Piet van Schie die grote successen met het koor behaalde.

Op 22 oktober viert het koor haar gouden jubileum. Het oorspronkelijke karakter van het koor wordt niet verloochend. Ter gelegenheid van het jubileum is er om kwart voor elf een feestelijke mis in de Martinuskerk. Direct daarna is er een receptie. Om drie uur 's middags is er een optreden van het Volendams Opera Koor.

Men is op zoek geweest naar oud-leden om het jubileum bij te wonen, maar gevonden zijn ze niet allemaal. Bent u oud-lid en wilt u het feest meevieren, dan kunt u bellen met 035-6561868 (Els de Kwant). U kunt daar ook kaarten bestellen voor het optreden van het Volendams Opera Koor. Een kaart kost € 17,50.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19º Naar volgende bericht