Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuwe bomen Leeuwenlaan

's-Graveland, 11 oktober 2006

De mooiste laan van Nederland, de Leeuwenlaan in 's-Graveland, krijgt nieuwe bomen. Vijfenzestig oude bomen worden er gekapt en vervangen.


De Leeuwenlaan op 27 oktober vorig jaar.

De Leeuwenlaan is in ieder jaargetijde een plaatje. In de herfst de vele kleuren van het loof, 's winters met sneeuw of rijp op de velden links en rechts, in het voorjaar het prille frisse groen en in de zomer de dichte overkapping van de weg door de machtige kruinen van de bomen. Daar komt een eind aan, althans voor zeer veel jaren.

In de G&E van vanochtend schrijft Simone Stevens dat de plannen van Natuurmonumenten, om de bomenrij volledig te vervangen, vanaf maandag 23 oktober zullen worden uitgevoerd. Vijfenzestig eiken en beuken zullen plaats maken voor honderdvier linden van veertien jaar oud. De nieuwe bomen kosten tachtigduizend euro waarvoor Natuurmonumenten ook een bijdrage hoopt te krjgen van gemeente en provincie..

Volgens Natuurmonumenten zijn de bestaande bomen oud en ziek. Er zijn er al een aantal verwijderd, hetgeen gaten in de bomenrij veroorzaakt. Bovendien bestaat er gevaar voor het verkeer met de huidige zieke bomen. Door alle bomen tegelijk te vervangen ontstaat er op den duur weer een echte laan.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Leeuwenlaan afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, dat wordt omgeleid. Voor de aanwonenden zal steeds één weghelft te gebruiken zijn. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19 Naar volgende bericht