WIJDEMEERSE WEBKRANT
Walnotenbomen tegen CO2
's-Graveland, di 13 februari 2007

Oud VVD-wethouder Dick 't Hoen is milieubewust. Hij plantte een aantal walnotenbomen om de klimaatverandering tegen te gaan.

In de G en E staat vandaag een foto van Dick 't Hoen voor de drie door hem aangeplante boompjes bij een artikel van Simone Stevens. Walnotenbomen zijn volgens hem grootverbruikers van CO2 uit de lucht. Het planten van de boompjes ziet hij dan ook als een bijdrage aan de bestrijding van de CO2 uitstoot. Hij hoopt dat er veel meer van dit soort bosjes komen.

Eerder deed 't Hoen van zich spreken door de aanleg van een goot langs de Oude Meentweg om padden te beschermen tegen het verkeer tijdens de paddentrek. Ook legde hij een omstreden paddenpoel aan in de hoop dat er zich kamsalamanders zouden vestigen. Volgens hem is dat aardig gelukt.

Tijdens de MKZ crisis sloot hij een hek en liet hij een sirene afgaan, hetgeen hem op een boete kwam te staan.

't Hoen was een aantal jaren VVD wethouder in 's-Graveland. Op 17 december 1998 trad hij af na de publicatie van een extern rapport dat was samengesteld na.v. een bestuurscrisis in 's-Graveland. Na de herindeling in 2002 keerde hij niet terug in de lokale politiek.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 3