WIJDEMEERSE WEBKRANT
De 5 Dorpen 25 Jaar
Kortenhoef, di 13 februari 2007

Op 17 maart viert de Schaats- en Hardrijdersvereniging De 5 Dorpen zijn vijfentwintigjarig jubileum.

De Schaats- & Hardrijdersvereniging "De 5 Dorpen" is in 1982 opgericht door de destijds plaatselijke besturen van de natuurijsbanen van Ankeveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Nederhorst den Berg en Vreeland om hun leden te laten trainen/oefenen op een kunstijsbaan.

Generaties

Dat is de afgelopen vijfentwintig jaar prima gelukt. Hele generaties kinderen uit de genoemde vijf dorpen hebben het schaatsen geleerd bij De 5 Dorpen. Dat gebeurde en gebeurt op zaterdagmiddag in Amsterdam op de Jaap Edenbaan. Altijd waren er voldoende ouders om de kinderen naar de baan te brengen. De jeugdtrainers (waaronder de schrijver van dit bericht gedurende een jaar of zes) hadden ieder een groep van tien tot vijftien kinderen. De kinderen werd de techniek van het schaatsen bijgebracht, maar er werden ook spelletjes gespeeld om de vaardigheid op het ijs en de schaats te vergroten.

Voor de oudere jeugd is er uiteraard het trainen en wedstrijdrijden. Ook ouderen leerden schaatsen bij de vereniging. Op maandagavond op de Jaap Edenbaan, als er ook vrij geschaatst kan worden door de leden van de vereniging. Het is een bloeiende club met 140 jeugdleden, 80 wedstrijdrijders en 160 recreanten.

Op 17 maart, vanaf 20.00 uur, wordt het jubileum gevierd in het Dorpshuis in Vreeland voor alle leden en oud-leden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 3