... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


't Hoen spreekt

Wijdemeren, 23 september 2001. In AROS Actueel sprak Dick 't Hoen, raadslid en ex-wethouder voor de VVD in 's-Graveland, over de wijze waarop de lijst van de VVD is samengesteld. Hij is daarover zeer teleurgesteld en deed een paar opmerkelijke uitspraken.

Zo vertelde hij dat Carla Folkers (nummer 5 op de lijst), tegen woningbouw in Wijdemeren is, terwijl dat wel in het verkiezingsprogramma staat. En als er dan woningbouw moet komen, dan moet dat volgens haar alleen dure woningbouw zijn. 't Hoen is dat niet met haar eens en vindt dat uitgevoerd moet worden wat in het verkiezingsprogramma staat. (Het verkiezingsprogramma dat hij geschreven heeft.)

Ook zei hij dat een aantal kandidaten op de VVD lijst tevens lid zijn van Dorpsbelangen Loosdrecht. Hij noemde in dit verband de naam van Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn, de nummer 4 op de VVD lijst, die volgens hem ook kandidaat was voor DBL. In de ogen van 't Hoen kan dit niet. Je bent voor één partij en het verkiezingsprogramma van die partij. Je kunt je dan niet ook nog bij een andere partij kandideren, aldus 't Hoen.

Op de vraag of het wel goed is als een ervaren raadslid en ex-wethouder op deze manier "afgeserveerd wordt" (woordkeuze AROS. red.) antwoordde hij: "Dat is natuurlijk niet goed, maar Els van Hall wil nu eenmaal wethouder worden en dat heeft ze goed gespeeld."

Over het verloop van de tweede vergadering, waarop de staart van de lijst werd vastgesteld was hij ook zeer ontevreden. "Ze schreeuwden allemaal door elkaar." De kamercentrale die ook aanwezig was zei: "Wat jullie ook beslissen, het gaat niet door." " 't Hoen vindt dat er procedurefouten zijn gemaakt. Hij heeft deze tweede vergadering teleurgesteld verlaten.

Hij blijft VVD lid, maar zal niet op de VVD stemmen op 7 november omdat hij "de kandidaten op de verkiesbare plaatsen niet steunt". Hij gaat wel stemmen, maar dan op een persoon die het goed voor heeft met de gemeenschap en geen persoonlijke belangen bij een verkiezing heeft.

Aansluitend werd Jacob van der Meulen, de voorzitter van de VVD afdeling door de AROS gebeld. Deze zei dat 't Hoen een compleet andere lijst had gewild dan er nu ligt, maar dat er een kandidaatstellingscommissie is geweest die alle kandidaten zorgvuldig bekeken heeft en tot de huidige lijst is gekomen. Dat 't Hoen boos is weggelopen vindt hij jammer. "We moeten niet achterom kijken, maar naar de toekomst." "'t Hoen kan natuurlijk niet zeggen dat het verkiezingsprogramma van hem is. Het is vastgesteld door de afdeling."

Hij zal voor de verkiezingen contact zoeken met de "dissidenten" om te proberen de partij eensgezind te maken en een soort "ondergrondse veenbrand" te voorkomen.


Het Wijdemeerse weer: Zonnig rustig herfstweer, 15 graden, windstil.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...