Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Storing zat Radio Wdm dwars

Wijdemeren, 29 september 2006

Aldo Schutte reageert op de ingezonden brief van Piet Lam over het ontbreken van de uitzending van de raadsvergadering afgelopen donderdag.

Reactie

Geachte heer Piet Lam,

Wij zijn blij dat er luisteraars zijn die de moeite nemen kritiek te uiten op onze programma's. Mede hierdoor kunnen wij deze verbeteren., en luisteraars bedienen van informatie uit de regio.

Wij betreuren dat op donderdag 21 september j.l. geen live verslag te beluisteren was van de gemeenteraadsvergadering. Vanwege een ingewikkelde storing was het helaas niet mogelijk deze "live" uit te zenden. Er is met man en macht gewerkt aan het leggen van een directe verbinding. Wij hebben getracht de gemeenteraadsvergadering met een half uur vertraging alsnog uit te zenden. Vandaar dat de presentator in het ingelaste programma gemeld heeft dat de uitzending later zou beginnen.

Radio Wijdemeren is per 2 september 2006 geheel vernieuwd en voorzien van een horizontale programmering wat inhoudt dat wij onze luisteraars op vaste tijdstippen kunnen voorzien van regionieuws en kwaliteitsprogramma's. Al onze vrijwilligers doen hun uiterste best kwaliteitsprogramma's te maken.

De genoemde doorschakeling naar Hilversum en het ANP nieuws is onjuiste informatie. Het ingelaste programma is geproduceerd en uitgezonden door Radio Wijdemeren. De actuele nieuwsberichten worden verzorgd door Novum Nieuws waarmee Radio Wijdemeren een samenwerkingsverband heeft.

Om onze luisteraars toch te kunnen voorzien van de hoogtepunten van de vergadering, heeft Radio Wijdemeren vanaf  2 uur 's nachts na ieder nieuwsblok de luisteraar te kennen gegeven dat de samenvatting van de gemeenteraadsvergadering op vrijdagmiddag 22 september j.l. om 17:00 uur werd uitgezonden. Bovendien kunnen onze luisteraars dit verslag vanaf 22 september j.l. beluisteren via www.radiowijdemeren.nl via de link "luister naar de samenvatting".

Radio Wijdemeren heeft er alles aangedaan om de luisteraar de mogelijkheid te geven de hoogtepunten te kunnen beluisteren.

Radio Wijdemeren werkt intensief aan nieuwe programma's om de luisteraars nog beter te voorzien van regionieuws. Als vertrouwd zullen gemeenteraadsvergaderingen weer "live" verslagen worden met de vertrouwde interviews. Bovendien worden de belangrijkste punten van de vergadering de volgende dag in een nieuwsblok herhaald en zijn zowel de gehele Gemeenteraadsvergadering als de samenvatting te beluisteren via onze website.

Wij nodigen een ieder uit een kijkje te komen nemen in de studio van Radio Wijdemeren zodat u kunt zien hoe zorgvuldig en toegewijd uw lokale omroep te werk gaat.

De nieuwe programmering van Radio Wijdemeren zal binnenkort via krant en media bekend gemaakt worden.

Met vriendelijke groet,

Hoofdredactie Radio Wijdemeren
studio@radiowijdemeren.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht