Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

GS: Geen actie Ter Sype

Loosdrecht, 18 oktober 2006

De PvdA en het CDA stelden vragen aan GS Noord-Holland over het bouwplan Ter Sype. GS weigeren om versnelde actie te ondernemen voor de bouw.


De rode vlek is Ter Sype, rechts daarvan het vliegveld Hilversum.

Onlangs schreef PvdA Statenlid Wim van Oudheusden een ingezonden stuk in de WWK over de problemen met de bouw van 500 woningen in bouwplan Ter Sype in combinatie met de ligging van vliegveld Hilversum. Hij eindigde dat stuk met een serie schriftelijke vragen aan gedeputeerde staten van Noord-Holland, meer specifiek aan gedeputeerde Albert Moens (GL). In de vragen drong hij aan op versnelde besluitvorming over de draaiing van de baan op het vliegveld om woningbouw in Ter Sype mogelijk te maken. Liefst nog voor de verkiezingen om vertraging te voorkomen.

Weinig Hoop

In de G&E van vandaag schrijft Simone Stevens een uigebreid stuk over de antwoorden van GS NH. Die geven weinig hoop op een snelle oplossing van de woningnood in Wijdemeren (circa 1000 woningzoekenden) en het Gooi. Het college van GS wil nog flink wat tijd gebruiken om de procedure voor vliegveld Hilversum voor te bereiden. Wel delen GS de mening van Van Oudheusden dat vertraging onverdedigbaar is tegenover de bevolking. Men doet er echter alles aan om in de woningbehoefte te voorzien, aldus GS NH. En er is nauwelijks vertraging, betogen GS in hun antwoord. Vertraging kan inderdaad een opdrijvend effect hebben op de prijzen van de woningen, waardoor die onbereikbaar worden voor starters en ouderen, bevestigen GS.

Uitstel besluiten

Maar uiteindelijk komt het antwoord waar het de vragenstellers allemaal om ging. En dat antwoord luidt dat GS geen actie zal ondernemen om versnelling te bewerkstelligen. Men wacht tot het nieuwe kabinet een besluit heeft genomen over de nieuwe luchtvaartwet die het bestuur van het vliegveld bij de provincie legt.

Dat betekent minimaal een jaar uitstel. Eerst verkiezingen voor de tweede kamer op 22 november, dan een kabinetsformatie van een half jaar, waarna de nieuwe luchtvaartwet op de agenda zal komen zodra het nieuwe kabinet ingewerkt is. Volgend jaar verkiezingen voor Provinciale Staten, die eenzelfde soort vertraging zal opleveren in de formatie van een nieuw college van GS.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 15 Naar volgende bericht