Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zorgwoningen Nederhorst?

Nederhorst den Berg, 18 oktober 2006

De ANBO en KBO droegen plannen aan om op het z.g. ponyweitje vierentwintig zorgwoningen voor ouderen te bouwen. B en W vinden het een goed idee.

In de G&E staat vandaag dat de afdelingen Nederhorst den Berg van de ouderenbonden ANBO en KBO voorgesteld hebben om zorgwoningen te bouwen op het terreintje dat bekend staat als het ponyweitje. Wethouder Wim Neef staat welwillend tegenover het plan. De gemeente is eigenaar van de grond. Hij denkt dat samen met verzorgingstehuis De Kuijer plannen ontwikkeld moeten kunnen worden voor de bouw van vierentwintig zorgwoningen voor licht dementeren ouderen.

Oud-wethouder Nel Hageman, die namens de KBO betrokken is bij de plannen, denkt dat er grote behoefte is aan dit type woningen. De zorgwoningen kunnen ervoor zorgen dat opname in een verpleeghuis langer kan worden uitgesteld. De woningen zouden een soort dependance moeten worden van De Kuijer met een gezamenlijke ruimte, verzorging en verpleging. CDA Gedeputeerde Rinske Kruisinga van de provincie Noord-Holland vindt het ook een goed initiatief.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht