Rik Jungmann

---

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter is niet Anoniem

Wijdemeren, 18 oktober 2006

Op de voorpagina van de WieWat Waar staat een opvallende berichtje. Drukkerij Dunnebier verontschuldigt zich voor het plaatsen van Putter.

Rectificatie WWW

Onder de kop "Foutje" staat dat vorige week een column van Putter geplaatst is, maar dat dat niet had mogen gebeuren. "Anonieme teksten worden namelijk niet geplaatst. In de mêlee van berichten die de redactie op maandagochtend bereiken heeft men deze over het hoofd gezien. Directie van Drukkerij Dunnebier bv is zich ervan bewust onzorgvuldig te zijn omgegaan met nieuwsgaring en neemt hiervoor de volledige verantwoording." : zo staat er verder in het bericht.

Pseudoniem niet Anoniem

De WieWatWaar plaatste eerder de wekelijkse column van oud DBW-wethouder Co de Kloet niet. Vorige week wel. De Kloet schrijft onder het pseudoniem "Putter" zijn prikkelende stukjes. De column werd wel gepubliceerd in het 's-Gravelandse huis aan huis blad De Triangel en in de WWK. De stukken zijn ons inziens niet anoniem, anders hadden ook wij ze niet geplaatst. In de WWK is een keer of tien boven of bij de columns van Putter diens identiteit onthuld. O.a. op 10 april van dit jaar. Co de Kloet opereert in een lange traditie van columnisten die schrijven onder pseudoniem. Piet Grijs, Saartje Burgerhart, Dagboekanier, Kronkel en Camu om er maar een paar te noemen.

De Putter columns zijn weinig vleiend voor het gemeentebestuur. Soms erg hard. Co de Kloet schrijft zijn Putter columns zoals hij altijd al schreef, scherp en vilein. Op het randje. Maar het zijn columns.

Telefoontje

Update 18-10-2006, 14.30: Onderstaande tekst is iets aangepast na een toelichting van de afdeling communicatie van de gemeente.

De aanleiding voor de rectificatie in de WWW is een telefoontje van de afdeling communicatie van de gemeente. Het college verbaasde zich over het feit dat er een anoniem stuk in de WWW stond. Eerder had de gemeente al gevraagd wat de policy was van Dunnebier m.b.t. dit soort stukken. Omdat dit stuk in strijd leek met die afgesproken policy bood de laatste direct uit zichzelf zijn excuses aan en stelde voor een rectificatie in de volgende WWW te plaatsen. Gezien het feit dat het college besloten heeft om een contract met Dunnebier af te sluiten voor plaatsing van het gemeentelijke nieuws vanaf 1 januari was dat een verklaarbaar telefoontje en is dat de verklaring voor het opvallende berichtje op de voorpagina van de WieWatWaar.

Update 20-10-2006, 13.00:

René Voigt maakte ons opmerkzaam dat de identiteit van Putter op de Putter-pagina van de DBW website staat. Zelfs met foto van Co de Kloet. Daar staat, onderaan de pagina, in een opsomming van de betekenissen van het woord Putter:

"De ervaringsputter put uit een rijke ervaring die ten dienste staat van Dorpsbelangen Wijdemeren. Kan het niet nalaten de stof voor zijn columns te putten uit het nieuws. Dorpsbelangen Wijdemeren is blij met de inzet van zijn erelid en grondlegger van de Dorpsbelangenpartijen."


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht