Rik Jungmann

Mary Bijl

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Geerligs in Loosdrecht

Loosdrecht, 18 oktober 2006

In boerderij Arbeid Adelt in Loosdrecht worden schilderijen en aquarellen van Geert Geerligs tentoongesteld.

Persbericht

Nog meer schilderijen van Geert Geerligs
en boerderij "Arbeid Adelt".

In juni dit jaar schreven wij over de bijzondere expositie van schilderijen, aquarellen en tekeningen in de boerderij "Arbeid Adelt" aan de Loosdrechtsedijk 48-50 in Loosdrecht.

Betrof het toen het werk van twee kunstenaars, nu is er alleen het werk van de al enige tijd geleden overleden Geert Geerligs ondergebracht. Een in zijn tijd bekend Goois kunstenaar. Het is ongelofelijk dat één man zoveel prachtig werk nalaat.

Er hangen + 250 olieverf schilderijen en aquarellen. Dit lijkt erg veel, maar door de zeer verzorgde en evenwichtige manier van presenteren is het een feest hier rond te kijken. Geert Geerligs had zijn atelieraan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef. Hij was graag met zijn boot op het water, hier in het plassengebied en op de Vecht, waar hij veel prachtige aquarellen maakte. Aquarelleren deed hij altijd ter plaatse, niet alleen in Nederland, maar ok in Frankrijk, Spanje en Zweden.

De olieverfschilderijen -eenvoudig en krachtig- zijn meestal atelierwerk. Het is zeker de moeite waard op zondagmiddag eens een kijkje te nemen. De prijzen zijn, gezien de kwaliteit van het werk, zeer bescheiden. Voorlopig alle zondagen van 13 - 17 uur en op afspraak tel. 035 - 6246185


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht