WIJDEMEERSE WEBKRANT
Milieuvergunning voor Swaab
Horstermeer, 28 november 2006

John Swaab van de Club Cercle Hippique in de Horstermeer heeft voor de derde keer een mileuvergunning van de gemeente gekregen.

Er wordt al heel lang gesteggeld over de manege van Swaab in de Horstermeer. Ooit was de hal van Swaab al een manege. Later werd die omgebouwd tot een tennishal. Toen Swaab de hal opnieuw verbouwde tot een paardenpension begonnen de problemen. Hij had daarvoor een milieuvergunning nodig. De gemeente Wijdemeren gaf die af, maar de omwonenden maakten bezwaar en gingen tot aan de Raad van State. Die vernietigde tot twee keer toe de door de gemeente afgegeven vergunning. De laatste keer gebeurde dat op 27 oktober 2005. De omwonenden waren bevreesd voor stank en geluidsoverlast van het paardenpension.

In januari van dit jaar vond er een gesprek plaats tussen de gemeente en de omwonenden. Dat gesprek begon grimmig, maar uiteindelijk ging men tch goed uit elkaar.

Drie maal is scheepsrecht

In de G&E van vandaag schrijft Simone Stevens een nieuw hoofdstuk in deze kwestie. De gemeente gaf voor de derde keer een milieuvergunning af aan Swaab. Hij mag zijn paardenpension voor circa tachtig paarden inrichten. Swaab veegt in het artikel de vloer aan met de omwonenden die bezwaren maakten en al twee keer gelijk kregen van de bestuursrechter. Hij noemt het "gezeur" en "werkverschaffing". Zo is er een rapport gemaakt van 20.000 euro over het geluid dat het stappen van paarden maakt. Hij stelt dat zijn manege zeer schoon is.

De omwonenden verwijt hij dat ze uit de stad in de Horstermeer naast zijn manege zijn komen wonen en vervolgens zijn gaan klagen en bezwaar maken. Hij sluit niet uit dat er opnieuw bezwaar gemaakt wordt tegen de milieuvergunning, waarmee het hele proces voor de derde keer begint.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief