Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gesprek over Paardenpension

Horstermeer, 21 januari 2006

John Swaab van Club Cercle Hippique wil zijn paardenpension uitbreiden. De gemeente gaf vergunning, maar die werd al twee keer vernietigd.

Afgelopen week spraken omwonenden en de gemeente Wijdemeren met elkaar over de situatie die na 27 oktober vorig jaar is ontstaan. Toen vernietigde de Raad van State voor de tweede keer een milieuvergunning die de gemeente Wijdemeren had afgegeven voor uitbreiding van de paardenclub aan de Middenweg in de Horstermeer.

Paarden, Tennis, Paarden

De kwestie speelt al jaren. Club Cercle Hippique was lang geleden (1956 )al een paardencentrum. Daarna werd het een tennishal. En vervolgens weer een paardencentrum. Op dat moment begonnen de problemen.

Omwonenden waren bevreesd voor stank- en geluidoverlast als de club uitgebreid zou worden. Zij kregen daarin gelijk van de Raad van State.

Eigenaar Swaab vindt de bezwaren overdreven, maar is bereid de "mopperaars" tegemoet te komen door de mestput te verplaatsen en het laden en lossen van de paarden verder weg te doen.

Wethouder Bert Nagel was bij de bijeenkomst met de omwonenden. Hij hoopt dat er een oplossing komt. Na een grimmig begin van de avond, ging men toch goed uit elkaar.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht