Rik Jungmann

---

Wijdemeren Journaal
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Milieuvergunning weer Gestrand

Nederhorst den Berg , 27 oktober 2005

Voor de tweede achtereenvolgende keer vernietigde de Raad van State een milieuvergunning van Wijdemeren voor paardencentrum Club Cercle Hippique.

In het Wijdemeren Journaal staat een stuk over de milieuvergunning die de gemeente Wijdemeren afgaf aan paardencentrum Club Cercle Hippique (CCH). Tot twee maal toe hebben omwonenden het bij de Raad van State voor elkaar gekregen dat de door Wijdemeren afgegeven milieuvergunning door de RvS vernietigd werd.

"Onbezonnen te werk"

In het stuk wordt geconcludeerd dat Wijdemeren beide keren "onbezonnen" te werk is gegaan bij de afgifte van de vergunningen. De vergunning was niet specifiek genoeg over het aantal paarden en het aantal paardentransporten. Ook zouden de gevolgen voor het milieu en voor de omwonenden niet duidelijk zijn aangegeven in de afgegeven vergunningen. Nadat de gemeente de eerste keer een vergunning aan CCH had afgegeven werd deze na bezwaren van de omwonenden door de RvS vernietigd. Toen Wijdemeren daarna voor de tweede keer een vergunning aan CCH had afgegeven begon de juridische strijd van de omwonenden van voren af aan.

De problemen begonnen toen de eigenaar van het centrum besloot om van het tenniscentrum, dat het eerst was, een paardencentrum te maken en daar bij de gemeente vergunning voor te vragen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht