WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wandelpad Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, 28 november 2006

Ondernemer Wim Steman uit Nieuw Loosdrecht strijdt al lang voor de realisatie van een wandelpad. Het is een stapje dichterbij gekomen.


Wim Steman, eigenaar van kwekerij Andromeda.

Landrecreatie naast Waterrecreatie

Steman wil dat er naast de waterrecreatie in Loosdrecht ook meer mogelijkheden op het land komen om te recreëren. Hij bedacht een wandelpad achter de huizen langs, van Oud- Loosdrecht naar Nieuw-Loosdrecht. Ook Kasteel-Museum Sypesteyn zou in de route moeten worden opgenomen. Vandaar over de Drecht door de natuurgebieden naar de Oud-Loosdrechtsedijk. In april vorig jaar startte er een overleg met wethouder Yvonne Siemons (DBL), die hem toezegde het vortouw te zullen nemen in de aanlag van de wandelroute.

Tweeduizend euro van Wijdemeren

In de G&E van vandaag is te lezen dat het college van B en W heeft besloten om € 2000 bij te dragen in de kosten van de aanleg. Steman zal een deel van het wandelpad aanleggen. Het pad wordt volgend jaar aangelegd van het Tienhovens Kanaal naar de Ter Sypekerk. Later moet er een pad komen van Kasteel Sypesteyn door De Ster naar Oud Loosdrecht. De provincie had al een dergelijk plan en een potje met geld voor de aanleg van het wandelpad.

Wim Steman kreeg ook bekendheid toen hij met zijn kwekerij Andromeda in oktober vorig jaar een ondernemersprijs van de Kamer van Koophandel won.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

bron
G&E
foto
picture.nl
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief