Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hoop voor Ter Sype

Wijdemeren, 18 maart 2006

Nu er in Hilversum een nieuw college komt, is er nieuwe hoop dat het bouwplan Ter Sype in Loosdrecht gerealiseerd kan worden.

In de campagne waren de meeste partijen het er over eens. Woningbouw moet de hoogste prioriteit hebben in Wijdemeren. De enige partij die een afwijkend standpunt had was GL. Tijdens het slotdebat zei Nelleke Schenkkan: "De woningzoekenden moeten maar ergens anders heen gaan." In de Gooi staat vandaag dat de nieuwe collegepartijen CDA, VVD, PvdA, en ook GL, het erover eens zijn dat de belangrijkste speerpunt in het collegeprogramma woningbouw op Ter Sype is.

CDA lag dwars

Het grootste bouwplan in Wijdemeren is de locatie Ter Sype in Loosdrecht. Daar kunnen honderden woningen gebouwd worden. Het probleem is echter dat een baan van vliegveld Hilversum in dat geval wat gedraaid moet worden vanwege het geluid. Aan die draaiing wilde het vorige college van Hilversum (wethouder Ed Reijn (CDA)) niet meewerken omdat er in Hilversum Zuid wat meer geluid door ontstaat. Wijdemeren, Noord-Holland en de Hilversume PvdA waren wel voor de draaiing en de woningbouw. De provincie Utrecht is niet zo voor de draaiing van de baan.

Patstelling doorbroken?

Die patstelling kan nu wellicht doorbroken worden door de verkiezingsuitslag in Hilversum. De PvdA in Hilversum en Wijdemeren hebben al contact gehad over dit punt. Beide fracties willen bouwen op Ter Sype.

Hans Haselager (PvdA), die in Hilversum een college aan het formeren is, laat niet het achterste van zijn tong zien. Hij bevestigt dat zijn partij "altijd al Wijdemeren wilde helpen". Hij weet nog niet hoe de andere partijen over deze kwestie denken en wat er uiteindelijk in het collegeprogramma zal komen. Hij weet dat Utrecht niet staat te springen en dat natuur- en milieuclubs kritiek op de plannen hebben.

In Hilversum wordt onder leiding van Hans Haselager over een nieuw college onderhandeld door Ben Hammer en Jan Rensen (PvdA); John van Otterloo en Karin Walters (SP); Erik Boog en Barend Smit (D66); Otger Meuwissen en Ed Reijn (CDA) (tegenstander van Ter Sype).

Voor het hele Gooi.

De uitspraak van Haselager dat hij Wijdemeren wil helpen, wordt enigszins ontkracht door de uitspraak van wethouder Wim Neef van Wijdemeren, die stelt dat de woningbouw op Ter Sype het hele Gooi ten goede zal komen. Zo bezien helpt Haselager de hele Gooi- en Vechtstreek met de bouw van honderden woningen op Ter Sype.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht