Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Inbreilocatie Kasteelhof

Nederhorst den Berg, 25 juli 2006

Dols projectontwikkeling zoekt projecten om daar wat aparts mee te doen. Er wordt nu gewerkt aan een inbreilocatie in Nederhorst.

In de G&E schreef Simone Stevens er een stuk over. Raymond Dols, van het gelijknamige projectontwikkelingsbureau, is dit keer bezig om op het terrein van transportbedrijf Van Zomeren, tegenover Kasteel Nederhorst, een plan te ontwikkelen. Het plan heet dan ook het Kasteelhof.

Het terrein is 2500 m2 in oppervlakte. Dols wil er acht woningen op bouwen, die zes tot zeven ton per stuk (v.o.n.) moeten gaan kosten. Vier van de geprojecteerde woningen zijn al verkocht.

Na de bouwvak-vakantie wordt begonnen met de sloop van de bestaande gebouwen. Volgend voorjaar worden de woningen opgeleverd.

Het wordt een romantisch geheel. Er komen oud-Hollandse elementen in terug als klokgevels, gedetailleerde vensters en koperen lantaarns. De ruimte in het Kasteelhof wordt ontworpen door een landschapsarchitect.

Lofthouses

Dols is ook de man achter de verbouwing van de voormalige wasserij aan het Zuidereinde in 's-Graveland tot lofthouses. In mei 2005 ontving hij daarvoor de Curtevenneprijs.


De Stoomwasscherij voor hij werd omgebouwd tot lofthouses.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht