Rik Jungmann

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Varen Naardermeer

's-Graveland, 24 juli 2006

Natuurmonumenten organiseert in augustus vaartochten op het Naardermeer, bij de buren.

Persbericht

Varen op het Naardermeer in de zomer

Vanaf zaterdag 5 augustus van 9.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar mee met ‘Het Grote Avontuur’ op het Naardermeer. Volwassenen kunnen vanaf vrijdag 4 augustus van 13.30 tot 16.30 uur varen naar de eendenkooi op het Naardermeer. Op donderdag 24 augustus kunt u mee met de avondexcursie.


Met een fluisterboot op het Naardermeer.

Het Grote Avontuur

In het Naardermeer wonen Meermensen. Zij wonen en werken hier en zorgen goed voor de planten en dieren in dit mooie natuurgebied. Een van deze Meermensen is JvdK. Hij nodigt kinderen en hun ouders uit voor een Avontuur op het Meer. Door mee te varen en experimentjes te doen kunnen deelnemers de titel ‘Meermens’ verdienen.
‘Het Grote Avontuur’ vindt in augustus elke woensdagmiddag en zaterdagochtend plaats. In september en oktober zijn er elke woensdagmiddag excursies.

Eendenkooi

Weet u hoe een eendenkooi eruit ziet? En waarvoor hij vroeger werd gebruikt? De oorspronkelijke betekenis en de huidige waarde van de eendenkooi zijn het onderwerp van deze bijzondere vaarexcursie. Vanaf 4 augustus tot en met 29 oktober kunt u elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur met de boswachter naar de eendenkooi.

Avondexcursie

Echt bijzonder is het om ’s avonds op het Naardermeer te varen. Dit kan op 24 en 31 augustus en 7 en 14 september van 17.30 tot 20.30 uur.

Reserveren

Het is noodzakelijk te reserveren bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl. Er is een rolstoellift aanwezig.
Voor leden van Natuurmonumenten kost een vaarexcursie € 8,00 en voor niet-leden € 12,00. Kinderen t/m 12 jaar betalen voor Het Grote Avontuur € 6,00 en voor een excursie naar de eendenkooi € 4,00.
Het vertrekpunt van de excursie is bij De Visserij, Meerkade 2, Muiderberg.

Het kan fris zijn op het water. Wij adviseren om winddichte kleding aan te doen. En....vergeet uw verrekijker niet!

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht