Rik Jungmann

---

Webdam.nl
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wijdemeren antwoordt niet

Wijdemeren, 24 juli 2006

Webdam.nl onderzoekt gemeentellijke websites en de manier waarop gemeenten met email om gaan. Wijdemeren antwoordde niet. Net als veel andere gemeenten.

Webdam onderzocht de snelheid waarmee gemeenten reageren op een simpele vraag. Krijg je een ontvangstbevestiging? Binnen hoeveel dagen krijg je het gevraagde antwoord?

Simpele vraag

De vraag die naar alle gemeenten in Nederland werd gestuurd was:

"Beste mevrouw, mijnheer,

Ik wil graag een zwembad in mijn tuin laten plaatsen. Heb ik hiervoor een vergunning nodig? Zo, ja, wat moet ik daar voor doen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Evert Hofman"

In de uitslagenlijst zit Wijdemeren in de staartgroep. De afzender kreeg geen ontvangstbevestiging en geen antwoord. Overigens zit Wijdemeren volstrekt niet alleen in die groep. Er waren nog ongeveer 150 andere gemeenten die het er ook bij lieten zitten. (Waaronder Weesp, Naarden, Blaricum en Breukelen). Hilversum zond geen ontvangstbevestiging, maar antwoordde binnen 3 dagen. Bussum antwoordde dezelfde dag.

Overall veel slechter

Zeer opvallend is dat de resultaten van het onderzoek over het geheel genomen dit jaar slechter zijn dan vorig jaar. In mei 2005 kwam van 59% van alle gemeenten dezelfde dag nog antwoord. Nu was dat nog maar bij 35%. Toen reageerde 20,1% niet, nu was dat 37,1%.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht