Rik Jungmann

Gemeentegids Wijdemeren

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeentegids 2006-2007

Wijdemeren, 26 juli 2006

Gisteren werd de nieuwe gemeentegids bezorgd. Hij ziet er verzorgd uit en is weer zeer compleet. Ook staat de telefoongids van Wijdemeren er in.

Het was al aangekondigd. Eén dezer dagen zou de gemeentegids huis aan huis bezorgd worden, behalve bij mensen met een sticker op de brievenbus.

De nieuwe gids is verluchtigd met veel foto's, die het boekje een frisse uitstraling geven. (Een aantal foto's werd door de WWK geleverd.) Ook staan er foto's in van het nieuwe college van B&W en van de verschillende fracties. Net als in de vorige uitgave zijn die foto's genomen op een bank. Kennelijk heeft de fotograaf de politici uitgenodigd om zo losjes en origineel mogelijk op de bank plaats te nemen. Dat leidde tot "opvallende" foto's.

De kanariegele bank

Voor de fotosessie is de kanariegele bank weer even van zolder gehaald. Ook in de vorige gemeentegids werden de politici op die bank vereeuwigd. Het college zit ook op die bank, maar de bank is voor het college afgedekt met een blauwe doek, waar de gele bank dwars doorheen schijnt. Onderscheid moet er zijn....


Links de CDA fractie, rechtsboven de VVD, midden de PvdA en onder DBL.

De CDA fractie is te groot voor de bank en staat er omheen. De VVD heeft Cleopatra, in de persoon van Leonique Krätzschmar, aangetrokken. Zij werpt, languit op de bank gelegen, een verleidelijke blik op Ruud Buijs. Michiel van Balen en Joep Frijdal doen of ze niets merken en kijken onverstoorbaar recht in de lens. De PvdA zit op de leuning, met de schoenen op de bank. Zouden ze dat thuis ook doen? Zo'n gele bank is toch al zo besmettelijk. DBL heeft zich over de bank gedrapeerd. Gert Zagt en Jaap van Waveren zitten op de bank met de benen links en rechts over de zijleuning. Een ongemakkelijke houding, maar ze lachen er gelukkig nog wel bij. Tusen hen in kijkt Miep van Hattem lachend over de leuning. DBW zit gewoon, no-nonsense, op de bank met z'n tweetjes en kijkt onverstoorbaar in de lens.

Opvallende vermeldingen

Al bladerend kom je hier en daar wat dingen tegen die opvallen. Bij dienstverlening staan bijv. de Belastingdienst en het Kantongerecht. Daar zou je niet als eerste zoeken. Vrijwel direct onder het kopje "religie" staat het Humanistisch Verbond. Als het ergens hoort, daar toch niet. Er staan heel veel landelijke maar ook uiterst lokale organisaties in. Van de Stichting Blok tot de Nederlandse Categoriale vakvereniging Financiën - NCF (??).

Alle huis- aan huisbladen staan genoemd. De Brug, De WieWatWaar, De Nieuwsster en De Triangel. De WWK en Wijdemerenplein ontbreken. (Nog een beetje te modern misschien? Wij hebben ons direct na de vorige editie wel opgegeven voor een vermelding...)

Mooi boekwerkje

Al met al een mooi en handzaam boekwerkje, waarin ook alle informatie van het gemeentelijke digitale loket in is te vinden voor diegenen die geen internet hebben.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 33 Naar volgende bericht