Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Gooi- en Eemlander


Lofthouses

's-Graveland, 13 februari 2003. Lofthouses? Een lofthouse (ook loft genoemd) is een woon-werkomgeving die strak van vormgeving is en vaak in een voormalig bedrijfspand gevestigd is. Dat leerden wij van Tamar de Vries die een artikel in de Gooi van gisteren over wasserij J. Smeerdijk & Zoon schreef.

Aan het Zuidereind in 's-Graveland staat het monumentale gebouw van de "Stoomwasscherij en Glansstrijkinrichting Gooi en Eemland". Tot niet al te lang geleden was de wasserij nog in bedrijf.


Zuidereinde, de doorgaande weg door 's-Graveland naar de Vreelandseweg.

Gezicht vanaf de Emmaweg/
Zuiderhoek. Op de voorgrond de
's-Gravelandse Vaart

De firma Dols Projectontwikkeling uit Loenen heeft plannen gemaakt om in het nu leegstaande pand zes lofts te maken. Omdat de wasserij een rijksmonument is moet de buitenkant van het karakteristieke pand ongerept blijven. De lofts zullen hoge plafonds (4 m) krijgen en voorzien worden van openslaande deuren die toegang geven tot een balkon boven de 's-Gravelandse Vaart.

De lofts zullen opgeleverd worden in drie soorten, space, casco en turn-key. Bij space wordt de gevel en het dak gerestaureerd en wordt er een glazen dakkapel aangebracht met een dakterras en balkon. Koopt men een casco dan zitten er ook trappen en sanitair in. De turn-key optie betekent dat in overleg de complete afbouw van de loft wordt gerealiseerd.

De oppervlakten van de lofts variëren van 160 tot 210 vierkante meter. Bij de prijs van een loft moet gedacht worden aan een bedrag van € 300.000 tot € 455.000. Daarbij is een parkeerplaats inbegrepen.

Zodra Dols en zijn partners groen licht van Monumentenzorg hebben, kan begonnen worden met de verbouwing. Als u meer wilt weten van het project, dan is er ook een website. www.loftonline.nl.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Voorjaar in de lucht! Zonnig met een graadje vorst.
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...