Rik Jungmann

Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuw Besluit over Paaltjes

Ankeveen, 11 augustus 2006

B en W nemen eind deze maand een nieuw besluit over de Cannenburgerwegpaaltjes. De illegale paaltjes blijven intussen staan.


De illegale paaltjes werden afgelopen zaterdag geplaatst door DBW en GL.

Op 13 juli zegde het college van B&W een gesprek toe aan Elly Sundermeijer, de inspreekster over het onverhoeds verwijderen van de paaltjes aan de Cannenburgerweg. Wethouder Nelleke Schenkkan heeft vijf dagen na de raadsvergadering wel met een Cannenburgerwegbewoner gesproken, maar niet met de inspreekster, aan wie het gesprek was toegezegd. Deze was niet van dat gesprek op de hoogte, blijkt nu. De paaltjes die door DBW en GL afgelopen zaterdag werden geplaatst, blijven intussen staan.

Persbericht

Nieuw gesprek met bewoner op 21 augustus
Eind augustus besluit over paaltjes aan Cannenburgerweg in Ankeveen

Het college van B en W neemt eind augustus een besluit over de paaltjes aan de Cannenburgerweg in Ankeveen. Op 21 augustus staat er een gesprek gepland met de bewoner die tijdens de raadsvergadering over dit onderwerp heeft ingesproken. Door een misverstand was zij bij een eerdere afspraak met een vertegenwoordiger van de omwonenden niet aanwezig. De uitkomsten van het gesprek neemt het college mee in het definitieve besluit. Tot die tijd blijven de houten paaltjes, die onlangs door omwonenden en raadsleden zijn geplaatst, staan.

In de raadsvergadering van 13 juli sprak er een bewoner van de Cannenburgerweg in over de gevaarlijke verkeerssituatie die in deze straat is ontstaan door het weghalen van houten paaltjes die in de berm stonden. Het college zegde toe dat er op korte termijn een gesprek zou volgen. Dit gesprek vond op 18 juli plaats tussen wethouder Schenkkan, het hoofd Openbare Werken en een bewoner die aangaf namens alle omwonenden te spreken. De gemeente ging er van uit dat hiermee tegemoet was gekomen aan de toezegging die in de raadsvergadering was gedaan. Dit bleek niet zo te zijn. De gemeente betreurt dit misverstand en heeft na telefonisch contact met de inspreker al eind juli een nieuwe afspraak gemaakt. Deze zal in verband met vakantie van de inspreker op 21 augustus alsnog plaatsvinden.

Paaltjes Koninginneweg

Ook de Koninginneweg is onlangs door omwonenden en raadsleden van paaltjes voorzien. In april heeft de gemeente de werking van de straatjuwelen op deze weg geëvalueerd en besloten dat er een aanvullende maatregelen nodig zijn. Zo komen er paaltjes in de berm naast de straatjuwelen, krijgen de straatjuwelen een andere kleur (rood-wit gestreept) en komt er betere belijning op de weg. In verband met de vakantieperiode en andere werkzaamheden voert de gemeente deze maatregelen in het najaar uit. In juli heeft de gemeente dit schriftelijk aan het bewonerscomité laten weten.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Windstil 13 Naar volgende bericht