Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Paaltjes terug: Bewoners blij

Ankeveen, 5 augustus 2006

Vanmiddag om twee uur plaatsten Hilbrand Korver, René Voigt en Ria Hennis paaltjes in de berm van de Cannenburgerweg in Ankeveen.


Een paardentrailer vol palen en gereedschap van Hilbrand Korver.

Op 13 juli, tijdens de raad, werd ingesproken door Elly Sundermeijer. Zij deed haar beklag over het feit dat de gemeente zonder overleg paaltjes in de berm voor haar deur had verwijderd. Daardoor rijden de auto's nu door de berm, waar haar kinderen spelen. Zij sprak van een gevaarlijke situatie, die was ontstaan door het weghalen van de paaltjes. Op de publieke tribune zat een flink aantal bewoners van de Cannenburgerweg om haar moreel te steunen.


De situatie ter plekke. Twee wegversmallingen. Rechts de berm waarin auto's elkaar passeren als men niet op elkaar wil wachten. Op de achterste versmalling een lantaarnpaal die onlangs omvergereden werd door een ongeduldige automobilist. Links van het midden van de foto (nabij De Drie Dorpen) staan achteraan nog enkele paaltjes in de berm. Voor de ingreep van de gemeente stonden er paaltjes langs de hele berm. In de berm (rechts) wat ruige begroeiing die de gemeente niet goed kon maaien toen de paaltjes er nog stonden.

Paaltjes hinderden maaien berm

De paaltjes waren volgens het college verwijderd omdat zij in de weg stonden bij het maaien van de berm, hetgeen kostenverhogend werkte. Hilbrand Korver, de fractievoorzitter van collegepartij GroenLinks, verzocht het college om direct de paaltjes terug te plaatsen vanwege de onveilige situatie. Het college weigerde dat, gesteund door CDA, VVD en PvdA. Wel werd door het college de toezegging gedaan dat binnen een week contact met Elly Sundermeijer zou worden opgenomen.


Actie! Het plaatsen van de eerste paal. V.l.n.r. Elly Sundermeijer, Hilbrand Korver (GL), Ria Hennis (DBW) en René Voigt (DBW).

College komt afspraak niet na.

Toen de gemeente niets van zich liet horen binnen een week, belde Elly Sundermeijer zelf maar eens. Nadat zij "drie uur had gebeld en van het kastje naar de muur was gestuurd", kreeg zij het hoofd van de plantsoenendienst aan de lijn. Deze verklaarde: "Als u maar niet denkt dat die paaltjes terug komen." Aansluitend deed zij nog een poging om een afspraak te maken met verantwoordelijk wethouder Wim Neef. Verder dan diens secretaresse kwam zij niet. Die gaf aan dat zij geen afspraak voor een gesprek met de wethouder kon maken zonder dat deze daarin gekend was. Sundermeijer liet haar mobiele nummer achter, omdat zij op vakantie naar Terschelling ging. Er kwam, tot op de dag van vandaag, taal noch teken van de gemeente, dit ondanks de toezegging in de raaadsvergadering.

Dankbare Omwonenden.

Hilbrand Korver was niet tevreden met de reactie van het college en besloot om, samen met DBW, zelf paaltjes te plaatsen om de onveilige situatie te verhelpen. Zo kon het gebeuren dat Korver vanmiddag om twee uur met een paardentrailer vol palen en gereedschap op de Cannenburgerweg verscheen. Ook René Voigt en Ria Hennis van DBW waren van de partij en staken de handen uit de mouwen om de palen te plaatsen. Elly Sundermeijer legde de laatste hand aan de geplaatste palen door deze te voorzien van rood wit gestreept plaklint. Er waren flink wat onwonenden toegestroomd die hun dankbaarheid uitten over de actie van GL en DBW. Elly Sundermeijer was speciaal van haar vakantie op Terschelling teruggekeerd om bij de plaatsing aanwezig te zijn. Zij kreeg als dank daarvoor een bos bloemen.


Bloemen als dank.

Ook op de Koninginneweg


Naast een straatjuweel, dat niet helemaal meer in de originele staat verkeert, staat René Voigt in het wielspoor van auto's die het juweel rechts inhalen. Klaar om een paal te plaatsen. Ria Hennis (links) geeft aanwijzingen. Echtgenoot Joop Hennis vereeuwigt de actie.

Nadat de Cannenburgerweg in een uurtje van palen was voorzien, kwam de Koninginneweg aan de beurt. Bij twee straatjuwelen rijden de auto's door de berm in plaats van te wachten als er een tegemoetkomende auto komt. In het illegale autospoor door de berm werden ook palen geplaatst, waarmee het niet meer mogelijk is om de straatjuwelen aan de verkeerde kant te omzeilen.


De klus is bijna geklaard. Vooraan staat een zojuist geplaatst wit waarschuwingspaaltje met een reflector. Hilbrand Korver deelt de laatste rake klappen uit.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Matige wind 22 Naar volgende bericht