Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

GL en DBW voeren samen Actie

Ankeveen/Kortenhoef, 3 augustus 2006

Op 13 juli protesteerden bewoners van de Cannenburgerweg tegen het verwijderen van paaltjes. GL en DBW plaatsen zaterdag paaltjes terug.

Inleiding

Langs de westzijde van de 's-Gravelandse Vaart loopt een weg. Aan de Kortenhoefse kant heet die, tot de Smidsbrug, Emmaweg. Voorbij de Smidsbrug, tot de Klapbrug, heet hij Koninginneweg. Vanaf dat punt tot in het bedrijventerrein De Slenk, heet hij Cannenburgerweg. De Cannenburgerweg ligt in Ankeveen. Aan de oostzijde van de vaart heet de doorgaande weg eerst Zuidereinde (vanaf het Hilversums Kanaal). Voorbij de Smidsbrug heet de weg Noordereinde. Dit voor diegenen die niet bekend zijn met de situatie.

Jarenlange actie


Een straatjuweel op de Koninginneweg.
Haastige automobilisten passeren het rechts, met 2 wielen in de berm.

De bewoners van Emmaweg, Koninginneweg en Cannenburgerweg voeren al jaren strijd voor de veiligheid op hun weg. In onderstaande ingezonden brief verklaren de bewoners van de Koninginneweg, die de komst van de straatjuwelen (dec. 2004) voor elkaar kregen, zich solidair met de bewoners van de Cannenburgerweg die op 13 juli, tijdens de gemeenteraad, protesteerden. Dat protest ging over het onverhoeds verwijderen van paaltjes die bescherming tegen passerende auto's boden.

Paaltjesactie

Aanstaande zaterdag zullen de fractievoorzitters van GL, Hilbrand Korver, en van DBW, René Voigt, samen symbolisch paaltjes plaatsen op de Koninginneweg en de Cannenburgerweg. GL stelde tijdens de raad voor dat de verwijderde paaltjes aan de Cannenburgerweg direct teruggezet moesten worden. Daarvoor kreeg de partij geen steun van de coalitiegenoten PvdA, CDA en VVD. Het is opmerkelijk dat GL actie gaat voeren tegen het eigen college, samen met oppositiepartij DBW.

Ingezonden Brief

Geachte heer/mevrouw,

Zoals U weet gaan Groenlinks en DB Wijdemeren Zaterdagmiddag paaltjes plaatsen op de Cannenburgerweg en Koninginneweg.

Wij willen graag ons standpunt aan U uitleggen voordat deze gebeurtenis plaatsvindt.

Wij (=3VO, Politie en ons comite) zijn met de Dienst Openbare Werken reeds in April van dit jaar overeengekomen dat er op de Koninginneweg paaltjes in de bermen moeten komen. Dit om te verhinderen dat auto's door de berm rijden en zo een gevaar vormen voor fietsers (+ schade aan de weg/berm, de omgeving gaat er flink op achteruit). Tijdens dit overleg was ook het bestuur aanwezig in de persoon van de heer Neef, de verantwoordelijke wethouder. Wij hebben toezeggingen gekregen die wij ook op papier hebben. Wij hebben U hierover geinformeerd.

Wij hebben regelmatig telefonisch contact gehad met de Dienst Openbare Werken, en dan wordt er weer van alles beloofd (nu is het: na de
vakantie natuurlijk, maar voordat je het weet is het weer herfstvakantie, en ja, dan de kerst he...). Netto gebeurt er echter niets. Het is dus terecht dan GL en DBW deze actie ondernemen en die ondersteunen wij dan ook van harte.

Toch willen wij U erop wijzen dat de Koninginnewegbewoners in hun pogingen om hun weg veiliger te krijgen de steun hebben van alle
politieke partijen behalve het CDA. Wij zouden het op prijs stellen dat U dat in Uw eventuele berichtgeving zou willen benadrukken zodat het niet lijkt of alleen DBW en GL ons steunen. Hiermee zouden wij de andere partijen nadeel doen, en dat is niet onze bedoeling. De actie die komende Zaterdag op de Koninginneweg (wij spreken niet namens de Cannenburgerweg) gaat plaatsvinden is wat ons betreft een protest tegen het bestuur en de Dienst Openbare Werken, en nadrukkelijk niet tegen de gemeenteraad (m.u.v. het CDA).

Bewonerscomité Koninginneweg


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind 17º Naar volgende bericht