Rik Jungmann

Douwe van Essen

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bouwvergunning Najadecomplex

Wijdemeren, 5 april 2006

Het Najade-complex in Loosdrecht mag gedeeltelijk afgebouwd worden. De betonnen casco's aan de Oud-Loosdrechtsedijk moeten verdwijnen.

In maart 2004 vernietigde de Raad van State de bouwvergunning die Wijdemeren voor het hotelappartementencomplex had afgegeven. De bouwer, Hino, was inmiddels failliet gegaan. Aan de Dijk staan al enkele jaren mistroostige betonnen casco's. In november vorig jaar leek het erop dat de casco's op kosten van de gemeente gesloopt zouden worden.

Persbericht

Gemeente geeft vergunning voor afbouwen deel hotelappartementen Oud-Loosdrecht

Van den Bruele Holding e.o. kan een deel van de hotelappartementen aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht toch afbouwen. Het college van burgemeester en wethouders verleent hiervoor een bouwvergunning 1 ste fase en vrijstelling van de planvoorschriften voor het overschrijden van de oeverlijn. De drie betonnen casco's die al tijden het aangezicht van de dijk bederven moeten wel verdwijnen. Dat zal ook als voorwaarde aan de bouwvergunning 2 de fase verbonden worden.

Het college verleent een bouwvergunning voor het veranderen en opsplitsen van de zeven appartementen aan de kant van de Loosdrechtse Plassen. Hierdoor ontstaan in totaal veertien kleinere appartementen, die duidelijk als hotelappartement gaan fungeren en niet geschikt zijn als permanente woonplek. Om de appartementen te kunnen bouwen is het nodig de oeverlijn te overschrijden. Dit maakt het college mogelijk door vrijstelling van de planvoorschriften te verlenen met toepassing van artikel 11.8. Hierdoor is een overschrijding van maximaal 5 meter mogelijk. Aangezien de bouwvergunning is verleend, hebben burgemeester en wethouders besloten om de bestuursdwangaanschrijving voor verwijdering van de hotelappartementen in te trekken.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht