Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Brief: niet boos en niet aan college?

Wijdemeren, 31 maart 2005. Gert Zagt, fractievoorzitter van DBL, reageert op de commotie over het interview met wethouder Siemons.

Reactie

Geachte redactie van de webkrant,

Even wat helderheid over het stukje "Commotie over Interview".

  1. De heren Bosdijk en Visser hebben voorzover ik weet geen boze brief geschreven aan het College maar aan de Gooi- en Eemlander. Bovendien hebben zij de afspraak gemaakt dat hun schrijven als ingezonden brief geplaatst zal worden in de Gooi.
    Het zou de duidelijkheid bevorderen als de heren deze brief ook ter beschikking stellen aan de webkrant en de locale bladen, dan weet iedereen tenminste waar het echt over gaat. Ik reken er dan ook op dat de heren de brief openbaar zullen maken. Bovendien kunnen ze dan ook direct mijn reactie op hun brief openbaar maken. Ik ben van mening dat de pers niet selectief ge´nformeerd mag worden.

  2. Het is niet per definitie zo dat wethouder Siemons woordvoerder is bij afwezigheid van de burgemeester. Maar in dit geval is bij afwezigheid van de burgemeester en na onderling overleg tussen burgemeester en wethouder, afgesproken dat mevrouw Siemons kon reageren op de vragen van Ed Brouwer.

Met vriendelijke groet,

Gert Zagt
Fractievoorzitter Dorpsbelangen Loosdrecht

Naschrift redactie: In de G&E stond dat de brief naar het college en de drie fractievoorzitters gezonden is. Er stond niet dat hij alleen naar de G&E gezonden zou zijn. In het stuk in de G&E staat voorts een citaat uit de brief waarin sprake is van "stijgende verbazing en ergernis". Dat is door ons vrij vertaald als "boos" (hetgeen ons de lading lijkt te dekken).

Gert Zagt merkt terecht op dat wij er niet over kunnen oordelen wat er precies in de bewuste brief stond en aan wie die gericht was, omdat wij de brief niet kennen.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind16║ Naar volgende bericht