Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hoop voor Verenigingen

Kortenhoef, 26 augustus 2005

Voor de verenigingen, die al jaren aan De Kwakel in Kortenhoef in wrakke gebouwen zitten, gloort er hoop. Begin 2006 wordt er waarschijnlijk begonnen met nieuwbouw.

't Accoord

De vernieuwing van de gebouwen was onderdeel van het gebouwenplan van 's-Graveland. Uit de verkoop van de grond aan het Noordereinde, waaroop ooit jeugdsoos Pluto stond, moest voldoende geld komen om een aantal gebouwen nieuw te bouwen. De grond was weliswaar verkocht, maar de betaling liet op zich wachten omdat ING pas zou betalen als er een bouwvergunning was afgegeven. Dat gebeurde niet omdat de verkoop van zeer dure appartementen instortte.

Het geld was er niet, dus de verenigingen moesten blijven zitten in de lekke gebouwen. Aan het gebouw van de muziekverengingen werden noodreparaties verricht, omdat zij anders helemaal dicht moesten.

Update 28-8-2005, 13.04: ING heeft nog niet betaald. Het geld voor de nieuwbouw van de gebouwen komt tijdelijk uit een reserve van de gemeente.

Persbericht

Bouw start naar verwachting begin 2006
Realisatie nieuwe verenigingsgebouwen aan De Kwakel stap dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad vragen circa 650.000 euro beschikbaar te stellen voor de bouw van twee eenvoudige accommodaties voor de postduiven- en konijnenfokvereniging en de muziekverenigingen BMOL en Amicitia aan De Kwakel in Kortenhoef. Het gebouw van Versa laat de gemeente op een aantal punten opknappen. Als de gemeenteraad instemt met het plan van het college start de bouw op z'n vroegst begin 2006.

De huidige twee accommodaties van de muziekverenigingen en de konijnenfokvereniging verkeren in zeer slechte staat. In overleg met de verenigingen heeft het college het plan om twee eenvoudige nieuwe verenigingsgebouwen te bouwen op de naastgelegen grond dat al bouwrijp gemaakt is. Eén gebouw is bestemd voor de muziekverenigingen, het andere voor de postduiven- en konijnenfokvereniging. Versa blijft in het huidige gebouw. Wel wordt dit gebouw op een aantal punten verbeterd.

Naar verwachting bespreekt de raad op 22 september het voorstel van het college.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht