Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Werf NdB wordt Brandweerkazerne

Nederhorst den Berg , 26 augustus 2005

Het college van B en W gaat de raad voorstellen om de gemeentewerf van Nederhorst den Berg te verbouwen tot brandweerkazerne.

Persbericht

College wil gemeentewerf Nederhorst den Berg tot brandweerkazerne verbouwen

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad vragen 620.000 euro beschikbaar te stellen voor het verbouwen van de gemeentewerf in Nederhorst den Berg tot brandweerkazerne. Uit de haalbaarheidsstudie blijkt deze optie de meest geschikte om een moderne kazerne in Nederhorst den Berg te realiseren.

De huidige kazerne van Nederhorst den Berg is onveilig en voldoet niet aan de eisen van deze tijd. In het Brandweerbeleidsplan 2003 – 2006 is bepaald dat er in de toekomst drie kazernes in Wijdemeren nodig blijven. Wijdemeren heeft immers een zeer uitgestrekt verzorgingsgebied en het is belangrijk dat de brandweer altijd snel op de plaats van het onheil kan zijn. Begin 2005 stelde de raad een voorbereidingskrediet beschikbaar om de voor- en nadelen van drie opties te bestuderen: nieuwbouw op de huidige locatie, verbouw van de huidige locatie en verbouw van de huidige gemeentewerf.

Gunstig gelegen

De voorkeur van het college gaat uit naar de gemeentewerf omdat het “karkas”, in tegenstelling tot de huidige kazerne, in zeer goede staat verkeert. De investering ten opzichte van nieuwbouw of verbouw van de huidige locatie zal hierdoor beperkter zijn. Tevens heeft de werf een gunstige ligging, is goed bereikbaar en heeft het mogelijkheden om te oefenen op eigen terrein en is er aansluitend water. De gemeentewerf komt naar verwachting op 1 oktober 2006 vrij omdat gemeente Wijdemeren de openbare ruimte in de toekomst gaat beheren vanuit één centrale gemeentewerf.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht