... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

't Akkoord: op 't nippertje

Kortenhoef, 1 januari 2004. Vanmorgen heeft het college van B&W besloten om het verengingsgebouw 't Akkoord aan De Kwakel in Kortenhoef toch maar zo sober mogelijk op te lappen, zodat het nog een jaar gebruikt kan worden.

Op 10 december vorig jaar werd bekend dat het college had besloten dat het gebouw op 1 februari, komende zondag, gesloten zou worden, waardoor de muziekverenigingen BMOL en Amicitia op straat zouden staan. Op 't nippertje is er dus toch een oplossing voor 't Akkoord gekomen.

Persbericht

Nieuwbouw in voorbereiding
Sobere renovatie t Akkoord aan Kwakel

Het Verenigingsgebouw t Akkoord aan de Kwakel zal sober worden opgeknapt zodat het gebouw nog een jaar veilig gebruikt kan worden door de verenigingen Amicitia/BMOL. Ondertussen wil het college in 2004 eenvoudige nieuwbouw voorbereiden. Dit heeft het college van B & W besloten nadat onderzoek heeft aangetoond dat er geen alternatieve locaties zijn om de muziekverenigingen (tijdelijk) in te kunnen huisvesten.

Door het besluit van het college kunnen de activiteiten van de muziekverenigingen aan de Kwakel doorgaan. Om de kosten van het herstel van t Akkoord te beperken is met de verenigingen afgesproken dat werkzaamheden als schilderwerk, het openen en dichten van de vloer en het afvoeren van sloopmaterialen door hen zelf wordt uitgevoerd. Het vernieuwen van de constructie gebeurt door een aannemer, in opdracht van de gemeente.
Wanneer alles volgens planning verloopt is het gebouw op 18 februari a.s. hersteld en weer veilig te gebruiken.

In december besloot het college het gebouw t Akkoord per 1 februari te sluiten in verband met de slechte technische staat van het verenigingsgebouw. Sindsdien heeft de gemeente circa 10 opties onderzocht om de verenigingen Amicitia/ BMOL elders een onderkomen te kunnen bieden. Dit heeft om diverse redenen geen positief resultaat gehad. Zo bleek ondermeer dat huisvesting in Westerveld (het voormalige gemeentehuis in s-Graveland), niet mogelijk is omdat uit metingen is gebleken dat de geluidsnorm zou worden overschreden.

Voorbereiding nieuwbouw
Het college wil het komend jaar een plan maken om een eenvoudig nieuw verenigingsgebouw te realiseren op het nabijgelegen terrein waarvan de grond al bouwrijp is gemaakt. Binnenkort start een werkgroep om de nodige voorbereidingen te treffen. Hiermee komt er zicht op een permanente oplossing voor de huisvestingsproblemen van de muziekverenigingen, de postduiven- en konijnenfokvereniging en Versa.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page RegenWindstil6 Naar volgende bericht