Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E, Gemeente, Plassenschap
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Strook is Schoonste

Breukeleveen, 20 september 2004. De Stichting Nederland Schoon heeft het recreatiestrand De Strook in Breukeleveen uitgeroepen tot schoonste grote zoetwaterstrand in Nederland in 2004.

Op 3 september maakte de gemeente de nominatie van De Strook bekend. Op vrijdag 10 september werd het verlossende woord gesproken. De Strook is het schoonst volgens metingen die door de ANWB werden uitgevoerd (inclusief de afwezigheid van grote hoeveelheden zwerfafval). Burgemeester Don Bijl mocht de bijbehorende wimpel en plaquette in ontvangst nemen.

Persbericht

De Strook ‘Het Schoonste Strand van Nederland 2004’
Don Bijl: “De titel hebben is prachtig, maar houden is nóg mooier!”

Het Plassenschap maakte van De Strook ‘Het Schoonste Strand van Nederland’. Helpt u ons het zo te houden? Dat is de tekst die prijkt op een bord dat is geplaatst op de recreatiestrook aan de 5e Loosdrechtse Plas. Burgemeester en voorzitter van het Plassenschap Don Bijl onthulde samen met plv. secretaris/directeur Louk H.F. Welter donderdagmiddag 16 september het bord tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dit gebeurde ter ere van het winnen van de titel “Schoonste Grote ZoetwaterStrand van Nederland 2004” van de Stichting Nederland Schoon.

Deze Stichting onderzocht, in samenwerking met de ANWB, 126 grote zoetwaterstranden op de aanwezigheid van zwerfafval. De Strook bleek het schoonst. Het strand, dat wordt beheerd door het Plassenschap Loosdrecht en omgeving, is een enorme publiekstrekker. Veel recreanten zijn afkomstig uit de provincie Utrecht. Het Plassenschap en de gemeente doen nu gezamenlijk een beroep op de bezoekers om het strand zo schoon te houden. Te vaak zijn er bezoekers die van alles laten slingeren. En dat terwijl er overal vuilnisbakken staan die goed zichtbaar zijn. Wanneer ook de bezoekers helpen kan Wijdemeren de titel voor De Strook in 2005 wellicht prolongeren. Het Plassenschap en de gemeente zien de titel als een enorme opsteker voor de recreatie en het toerisme in Wijdemeren. De Strook, die gratis toegankelijk is, is niet alleen schoon, maar ook het zwemwater is van goede kwaliteit.

10.000 bezoekers
Mw. E.Y. Siemons-Brenner, wethouder recreatie en toerisme, is enorm trots met het winnen van deze prijs. “Ik wist al dat het geweldig recreëren is in ons plassengebied. Niet voor niets komen hier op een mooie dag wel 10.000 bezoekers. Deze onderscheiding onderstreept dat nog eens extra. Het strand en het water zijn niet alleen schoon, het is ook het meest geweldige zoetwaterstrand voor jong en oud in heel Nederland. Je kunt er heerlijk zwemmen, zonnen, er zijn speeltoestellen voor kleine kinderen, goede toiletvoorzieningen en volleybal- , picknick en barbecuemogelijkheden. Alles wordt prima onderhouden en er is ook nog een gezellig café restaurant met prachtig uitzicht over de plassen. Eigenlijk is alles bij de hand op dit schoonste strand van Nederland.”
 


. Zwaar bewolktHarde wind13º Naar volgende bericht