Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

De Strook schoonste strand?

Breukeleveen, 3 september 2004. Samen met twee andere zoetwaterstranden is "De Strook" in Breukeleveen genomineerd voor  de titel "Schoonste Zoetwaterstrand in Nederland 2004."


De Strook op 4 augustus.

Persbericht

“De Strook” genomineerd voor “schoonste
strand van Nederland 2004”!

“De Strook” in Breukeleveen is samen met twee andere stranden genomineerd voor “schoonste grote zoetwaterstrand van Nederland 2004”. De Stichting Nederland Schoon maakt op vrijdag 10 september bekend welk strand zich een jaar lang “het schoonste grote zoetwaterstrand van Nederland” mag noemen.

De metingen zijn uitgevoerd in samenwerking met inspecteurs van de ANWB en zijn gemodelleerd naar de meetmethode die de Blauwe Vlag gebruikt. De meetmethode (met foto’s) is door de stichting Nederland Schoon ontwikkeld. In juni, juli en augustus zijn 126 grote zoetwaterstranden gemeten op de aanwezige hoeveelheid zwerfafval. Een jury, bestaande uit de heren G. van Woerkom (ANWB), J. van der Zijden (Ministerie van LNV) en E. Korthals Altes (Heineken) heeft zich over de scores gebogen en heeft drie strandgemeenten genomineerd.

Bekendmaking

Burgemeester Bijl zal vrijdag 10 september in Den Haag bij de bekendmaking van de winnaar aanwezig zijn. De winnende gemeente ontvangt uit handen van de Commissaris van de Koningin van de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, een Gouden Wimpel en een plaquette. Ook worden die dag de winnaars voor de kleine zoetwaterstranden en de Noordzeestranden bekend gemaakt.


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht