Rik Jungmann

G&E, WM Journaal
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Baggerdepot aangeboden

Loosdrecht, 20 september 2004. Het gemeentebestuur krijgt steun van Riks Noorman, de eigenaar van een baggerdepot nabij Oud-Loosdrecht. Opslag van bagger zou het verdiepingenplan overbodig maken. Hij biedt opslag van de bagger aan.

Aan de discussies over het uitbaggeren (gemeentebestuur Wijdemeren), dan wel drastisch uitdiepen door zand te zuigen (AGV en Provincie) is door het aanbod van Noorman een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Tot nu toe gingen alle partijen er vanuit dat opslag van de bagger een probleem zou vormen dat nog opgelost moest worden. Door het aanbod van Noorman (die o.a. betrokken is bij de exploitatie van watersportbedrijf Wolfrat) is dat probleem van tafel.

Noorman hekelt het verdiepingenplan. Hij zegt dat de plassen altijd voor 60.000 gulden per jaar schoongehouden konden worden en vindt het onzin om er nu miljoenen in te steken.

Burgemeester Don Bijl en wethouder Yvonne Siemons zijn buitengewoon blij met het aanbod van Noorman, omdat het hen steun biedt in hun verzet tegen het verdiepingenplan. Zowel in de Gooi- en Eemlander van 11 september als in het hoofdartikel van het Wijdemeren Journaal van afgelopen woensdag zeggen zij verheugd te zijn met deze ontwikkeling.

Zie voor meer informatie over de controverse de eerdere berichten.


. Zwaar bewolktHarde wind13 Naar volgende bericht