Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Waarnemend Burgemeester

Wijdemeren, 30 november 2001. De heer drs. Otto van Diepen (69, VVD) is vanmorgen door Jos van Kemenade (Commissaris van de Koningin in Noord-Holland) benoemd tot waarnemend burgemeester van Wijdemeren schrijft de Gooi- en Eemlander. Hij zal op 1 januari zijn post gaan bezetten. De heer van Diepen woont in Huizen en is vroeger burgemeester geweest van Amstelveen en Slochteren. Ook was hij al waarnemend burgemeester van Oostzaan en Beverwijk.


drs. O. van Diepen

Zijn echtgenote, Mevrouw F. van Diepen-Oost heeft ook de rol van waarnemend burgemeester gehad.  Recent was zij van 1 januari tot 1 september waarnemend burgemeester in Blaricum. Daarvoor was zij jarenlang gedeputeerde in de provincie Noord-Holland.

De heer van Diepen is geen onbekende in 's-Graveland. In januari en februari 1999 trachtte hij over een periode van enige weken te bemiddelen in de bestuurscrisis in 's-Graveland. Deze crisis was uitgebroken na het opstappen van wethouder Douwe van Essen (CDA) en het wegsturen van wethouder Dick 't Hoen (VVD). Het rapport dat toen werd gemaakt door bureau Contain legde de schuld voor de bestuurscrisis bij een aantal hoofdrolspelers, hetgeen het oplossen van de crisis niet vereenvoudigde.

Na de crisis werd Wim Neef de opvolger van zijn CDA-partijgenoot Douwe van Essen. Wethouder 't Hoen werd opgevolgd door Dorpsbelangen wethouder Co de Kloet. Dit college begon als interim college, maar werd later permanent.

In de archieven van de website van de toenmalige afdeling 's-Graveland is terug te vinden hoe de zaken toen liepen en hoe de pers over het conflict berichtte. Het was zeker geen eenvoudige taak die de heer van Diepen toen aanvaardde.


Het Wijdemeerse weer: Zacht weer (12 graden), maar zeer nat

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...