WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Moestuintjes op Mars
's-Graveland, di 26 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 5 oktober geeft Dr. Ir. G.W.W. Wamelink van de Universiteit Wageningen een lezing met als titel 'Moestuintjes op Mars'.

persbericht

Lezing 5 oktober: “Moestuintjes op Mars”

Op 5 oktober geeft Dr. Ir. G.W.W. Wamelink van de Universiteit Wageningen een lezing met als titel “Moestuintjes op Mars”.

Als ruimtereizigers in de toekomst langere tijd willen verblijven op de maan en op Mars dan zullen we daar voedsel moeten gaan verbouwen. Een optie is om te profiteren van de aanwezig bodem. Maar willen planten wel groeien op die bodem? Om dat te onderzoeken, is een uitgebreid experiment opgezet met kunstmatige Mars- en Maanbodems (geleverd door NASA) waarop zaden van verschillende plantensoorten te kiemen werden gelegd en hun groei- en biomassaproductie gevolgd werd. Tijdens deze lezing horen wij meer over de resultaten van deze experimenten en wat er nodig is voor een gezonde bodem met een zo hoog mogelijke productie en een goed functionerend bodemecosysteem. Dit is niet alleen van belang voor de nieuwe bodems op Mars en de Maan, maar ook op aarde!

De lezing wordt gehouden op donderdag 5 oktober om 20:00 uur op de 1ste verdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. Toegang is gratis voor leden van  de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek. Niet-leden betalen €3.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief