WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NMF Kamermuziekfestival
's-Graveland, di 26 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 6, 7 en 8 oktober organiseren Nat.mon. en het Nat. Muziekinstrumenten Fonds voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

persbericht

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Concerten bij Schaep en Burgh en Fort Uitermeer

Op 6, 7 en 8 oktober organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.


Fort Uitermeer

Tijdens dit weekend kun je onder andere in landhuis Schaep & Burgh in ’s-Graveland en bij ‘Het Plofhuis’ bij Fort Uitermeer in Weesp genieten van kamermuziek. Uitgevoerd door verschillende topmusici met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De muziek brengt het verhaal achter deze bijzondere locaties tot leven. Voorafgaand aan de concerten zijn er rondleidingen.

Muziek op unieke locaties

Niet alleen de kleinschaligheid van de concerten maar vooral de locaties in de natuur spelen een belangrijke rol in de succesformule van dit nieuwe festival. Concerten worden gegeven in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen en zelfs in een schaapskooi. Unieke objecten die vaak op een fascinerende manier verweven zijn met het landschap. “Natuurmonumenten doet méér dan alleen natuur beschermen. Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom”, zegt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. “Tijdens dit muziekweekend openen we ook de deuren van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn.”

Bijzondere muziekinstrumenten

Het NMF conserveert een hoogstaande collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici. Ook topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten behouden blijven voor ons land. “Ik ben er trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten gaan organiseren”, zegt Marcel Schopman, directeur van het NMF. “Waar wij ons inzetten voor het behoud en bespelen van klassieke muziekinstrumenten, zet Natuurmonumenten zich naast natuur ook in voor het behoud van prachtige historische locaties.”

Muziek in de buurt

Op vrijdag 6 oktober, zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober zijn meerdere concerten op Schaep en Burgh te bezoeken, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ook bij ‘Het Plofhuis’ bij Fort Uitermeer in Weesp zijn zaterdag 7 oktober twee concerten. Kijk voor tijden en kaarten op nm.nl/kamermuziekfestival.

Bekijk het complete overzicht op: www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief