WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herstel Wijde Blik en Spiegelplas
Wijdemeren, di 26 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Begin oktober begint Natuurmonumenten met de herstelmaatregelen in de Wijde blik en de Spiegelplas om deze plassen veiliger en mooier te maken.

persbericht

Herstelplan Wijde Blik en Spiegelplas van start

Begin oktober begint Natuurmonumenten met de herstelmaatregelen in de Wijde blik en de Spiegelplas om deze plassen veiliger en mooier te maken. In overleg met de recreatieondernemers is Natuurmonumenten tot een pakket aan maatregelen gekomen van het aanbrengen van zwemtrappen tot het verwijderen van bomen. De verwachting is dat de maatregelen aan het einde van dit jaar klaar zijn.

Wijde Blik

In de Wijde Blik wordt de veiligheid voor boten vergroot doordat de strekdam wordt opgehoogd om hem beter zichtbaar te maken en de ondieptes bij de eilanden 2 en 3 worden uitgediept. Op het vierde eiland wordt er 1/3 deel van de bomen verwijderd, de beschoeiing vernieuwd en een zwemtrap geplaatst. En bij het vijfde eiland worden er markeerpalen aangebracht, beschoeiing vervangen, een zwemtrap geplaatst en een ballenlijn geplaatst.
Hiermee voert Natuurmonumenten groot onderhoud uit waardoor de voorzieningen er weer netjes uitzien en jaren meekunnen.

Spiegelplas

Op de Spiegelplas wordt er bij het Strandje van de Wit beschoeiing geplaatst en twee zwemtrappen. Bij eiland 1 wordt de bestaande beschoeiing vervangen en worden er afmeerboxen, een ballenlijn en een zwemtrap geplaatst. Bij eiland 3 worden er drie aanmeerboxen en een zwemtrap geplaatst. En bij eiland 4 worden er overhangende bomen verwijderd en ook een zwemtrap geplaatst. Daarnaast wordt de steiger bij de kooibrug verwijderd en vervangen door een laad- en losplaats voor recreanten met een boot. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere maatregelen op andere locaties in beide plassen.

Groene uitweg

Natuurmonumenten hoopt hiermee aan de wensen van de gebruikers van de plassen tegemoet te komen en het gebruiksplezier te vergroten. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Provinciaal Meerjarenprogramma van de Provincie Noord Holland “Groene Uitweg”.

Vragen?

Voor vragen over dit herstelplan of een totaaloverzicht van de herstelmaatregelen kunt u mailen naar vechtplassen@natuurmonumenten.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief