WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dubbel Feest Hist. Kr. Ldr.
Nieuw Loosdrecht, di 26 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Historische Kring Loosdrecht vierde zaterdag het 45-jarig bestaan en de opening van hun nieuwe pand aan de Nieuwloodrechtsedijk.

persbericht

Historische Kring viert 45 jarig bestaan en
opening van haar nieuwe pand

Zaterdag 23 september om 15:45 heeft wethouder Theo Reijn onder grote belangstelling officieel het nieuwe pand van de HKL aan de Nieuwloosdrechtsedijk 49a geopend.


Voorzitter Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn kijkt toe hoe
wethouder Theo Rein het lint door knipt.

Wethouder Reijn knipte met prachtige openingswoorden het lint door en schonk de Historische Kring Loosdrecht (HKL) een toepasselijk cadeau: Het originele Makkummer bord dat de gemeente Loosdrecht ooit kreeg van de commissaris der Koningin Utrecht Belaerts van Blokland.

Een rondleiding door de Magneet volgde voor de ca. 150 genodigden die acte de présence gaven. Daarna was de 9e lustrumviering in de aangrenzende kerk waar voorzitter Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn de hele Loosdrechtse gemeenschap uitvoerig dankte voor alle giften en fysieke hulp, waarmee de aankoop van de Magneet, het opknappen en de verhuizing mogelijk werd.

Wethouder Reijn hield een mooi betoog over de goede samenwerking tussen gemeente en maatschappelijke verenigingen en uiteraard heel toepasselijk de Porseleinhaven. Voorzitter Ernst dankte en kondigde een hele speciale gast aan: Dominee De Mol in eigen persoon, de oprichter van de fabriek van het Loosdrechts porselein, bezield vormgegeven door de fameuze acteur Joop Glijn.


Joop Glijn trad op als Dominee De Mol.

Met verve werd een preek en levensverhaal gecombineerd, waardoor een boeiend beeld geschetst werd van de leefomstandigheden van de Mol en zijn glorieuze oprichting van de Porseleinfabiek en de verdrietige ondergang daarvan. Gelukkig en tevreden kon De Mol vanaf boven kijken op een mooie ontwikkeling op de plek waar zijn fabriek gestaan heeft. Hij ziet in de toekomst de dorpelingen het verhaal van zijn fabriek vertellen aan de toeristen, gezeten op mooie bankjes om zijn standbeeld geplaatst.

Hierna volgde de receptie waar de HKL prachige geschenken in ontvangst mocht nemen, waaronder een antieke otterspeer van de Historische Kring 's Graveland, waar ottervanger Isaac mee gewerkt heeft. Een fraaie uitbreiding van de historische collectie.

Rond 19:00 uur sloot Ernst Kasteleijn het feestgebeuren af, zeer tevreden over de fantastische middag.

De toespraken en het optreden van Joop Glijn zijn te beluisteren via de Kerkradio van de gereformeerde kerk in Loosdrecht. (Klik op 23 september en dan op het luidsprekertje. Het geluid is niet zo goed.)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief