WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM zoekt Fortengidsen
's-Graveland, do 31 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Natuurmonumenten zoekt in de regio Vechtplassen vrijwillige fortengidsen, fortengastheren en -vrouwen en vrijwillige boswachters Activiteiten.

persbericht

Fortengidsen en Boswachters

Natuurmonumenten zoekt in de regio Vechtplassen onder meer vrijwillige fortengidsen, fortengastheren en -vrouwen en vrijwillige boswachters Activiteiten.

Wil je mensen warm maken voor de natuurgebieden en cultureel erfgoed van Natuurmonumenten in de Vechtplassen? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Fortengidsen

Als fortengids geef je, na een inwerkperiode, zelfstandig rondleidingen door één of meerdere forten van Natuurmonumenten. Daarbij is het belangrijk dat je kort en boeiend kunt vertellen over het leven in het verleden. Je neemt mensen mee in jouw eigen enthousiasme en verwondering voor de geschiedenis van de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Help ons het bijzondere verhaal te vertellen over de strategische inzet van water bij de verdediging van Nederland.

Fortengastheer of –vrouw

Hou je ervan om met mensen om te gaan, ben je klantgericht en representatief? Dan is de functie van vrijwillig gastheer of –vrouw wellicht iets voor jou. Je ontvangt bezoekers op het fort, geeft informatie en stelt groepen samen en draagt deze over aan de fortengidsen. Jij zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen en dat de rondleidingen logistiek soepel verlopen.

Boswachter Activiteiten

Je bent een enthousiaste duizendpoot, die het leuk vindt om mee te helpen met de voorbereiding en uitvoering van activiteiten van Natuurmonumenten. Denk aan de Midzomernachtloop, Warm Welkom, Open Monumentendag en OERRR-activiteiten voor kinderen. Ook kan je enthousiast vertellen over de natuurgebieden van de Vechtplassen.

Meer weten?

Ga dan naar www.natuurmonumenten.nl/vrijwilligerswerk en zoek op ‘Vechtplassen’.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Olga Ekelenkamp, boswachter Communicatie en Beleven, o.ekelenkamp@natuurmonumenten.nl of 06 – 13 21 66 97

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief