WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hliversum (Geen tikfout!)
Wijdemeren, do 31 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hliversum zet zichzelf op de kaart. Nou ja, niet als Hilversum, maar als Hliversum waar de Hliversummers wonen.

In De Zijlijn

Hliversum

In Hilversum hebben ze wel een heel bijzondere methode gekozen om de aandacht te trekken van toeristen van over de hele wereld.

Drie bureau's werden ingeschakeld om een citymarketing slogan te bedenken om Chinezen, Japanners, Amerikanen en Europeanen te verlokken om niet te blijven steken bij de Amsterdam Lakes in Wijdemeren, maar zelfs door te reizen naar de Groest en het stadhuis van Dudok.

De campagne werd zorgvuldig opgebouwd. Wekenlang reden wij over de Diependaalselaan en de 's-Gravelandseweg waar een grote poster langs de weg hing waarop het woordje "live" te zien was. Niemand begreep wat de bedoeling was. Ook verdrongen zich niet drommen toeristen rond deze wonderbaarlijke uiting van tomeloze creativiteit. Het werd nog erger. Enige tijd later stond er "We live here". "Ja en? :dachten wij. Ronald Frisart verwoordde het vandaag in de krant aldus: "Ja duh, waar zouden jullie (en wij red. WWK) anders wonen?"

En ja hoor, eindelijk kwamen we er vandaag achter wat er achter de mysterieuze affiche schuil gaat. Hilversum is van naam veranderd. Het vertrouwde Hilversum (of moet ik zeggen het gewantrouwde Hilversum, vanuit het Wijdemeerse perspectief) heet vanaf vandaag Hliversum. (Ja er staat echt wat anders dan normaal. Een bekend verschijnsel. Hussel de letters van de woorden in een zin door elkaar en toch kunnen onze hersenen het lezen alsof er niets aan de hand is.)

Vandaag kwam de onthulling. De citymarketingprofessioanls hebben iets geweldigs bedacht. Een slogan der slogans die een verpletterende indruk maakt en Hliversum op de kaart in het Chinese vliegtuig zet, net als Giethoorn. "Ladies and Gentlemen we are now flying over the famous mediacity of Hliversum.": zal de stewardess omroepen als zij de mediastad onder zich ontwaart naast de uitrgestrekte Amsterdam Lakes. Briljant!

Martin Vuyk werd geïnspireerd door de trouvaille van de Hliversumse marketeers. En zond ons onderstaande variant:

Hoe moet dat na een fusie met Hliversum en Wijdemeren? Hlimerlakes of zoiets?

Kent u dat beroemde gedicht van Cees Buddingh? De Blauwbilgorgel? En dan het eerste couplet.

Ik ben de blauwbilgorgel.

Ik ben de blauwbilgorgel,
Mijn vader was een porgel,
Mijn moeder was een porulan,
Daar komen vreemde kind'ren van.
Raban! Raban! Raban!
Dat wordt dan zoiets:

Ik ben het plaatsje Hlimerlakes
Mijn vader was Wijdemeren
Mijn moeder was Hliversum
Daar komen vreemde kind'ren van.
Raban! Raban! Raban!

Enfin, laat de Chinezen maar komen.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief