WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Knorr Gesloopt, Erve Knorr komt
Nieuw Loosdrecht, wo 16 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Loosdrecht had bij binnenkomst uit Hilversum een landmark. De voormalige Knorr soepfabriek torende met zijn logo boven de omgeving uit.

Komende uit Hilversum kon je, tegen iemand die niet in Loosdrecht bekend was, zeggen: "Je rijdt tot de Knorr-fabriek en daar ga je rechtdoor (of linksaf of rechtsaf)." Het kon niet missen. Om het nog herkenbaarder te maken stond er een groot Knorr logo op de toren. De laatste jaren ging het de vestiging van Unilever, de moeder van Knorr, langzaam maar zeker slechter. Op 23 juni 2008 sloot Unilever de deuren. Een flink aantal jaren bleef de fabriek verweesd en verwaarloosd staan, terwijl Unlilever hem probeerde te verkopen. Knorraartsvader Carl Heinrich Knorr draaide zich regelmatig om in zijn graf.

Na de crisis

Vanaf september 2013, na de crisis, kwam er weer wat leven in de brouwerij. Diverse malen werden aangepaste plannen voor nieuwbouw op het terrein besproken in de raadscommissies en in de raad. Dat leidde er toe dat er een plan werd gemaakt en een begin met de sloop van het fabriekscomplex.


Het begint er nu wel heel zielig uit te zien.

De sloop gebeurt zeer gecontroleerd. De sloopmaterialen worden al op het terrein gescheiden om ze daarna ook gescheiden af te kunnen voeren.

En dit komt er


Midden boven de rotonde in de Loosdrechtseweg.
Rechtsboven de contouren van het gemeentehuis aan de Rading 1.
(Foto: website Erve Knorr)

De verkoopinformatie van de woningen is te vinden op de website www.erveknorr.nl.

Erve Knorr bestaat uit 41 eengezinswoningen, verdeeld over 3 types: type Veld (2 hoek- en 14 tussenwoningen), type Brink (twee-onder-één kap) en Park (vrijstaand). Het zijn eigentijdse, energiezuinige woningen, mede door de aanwezige zonnepanelen.  Aalberts Bouw is de partij die de woningen gaat realiseren. De types Brink en Park hebben een aangebouwde garage, type Veld een berging in de achtertuin. Parkeren doe je op eigen terrein of in de nabijheid van je woning (type Veld).

In een later stadium zullen ook de twee appartementengebouwen met huurwoningen (sociale en middeldure huur) aangeboden worden. De verhuur van deze woningen start medio 2018.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief