WIJDEMEERSE WEBKRANT
Will Kellermann Verhuist
Kortenhoef, ma 14 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Will Kllermann verhuist naar Portugal, Op 9 en 10 september organiseert zij een verkooptentoonstelling in De Oude School in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Will Kellermann Verhuist

Will Kellermann is een portret, een bijzonder mens, een gekke meid en al 33 jaar kunstenares in Kortenhoef.

Zij heeft hier honderden schilderijen gemaakt, waaronder natuurlijk haar beroemde ‘silkcolors’© waarmee zij uniek is in de kunstwereld.

Veel is gekocht door kunstliefhebbers uit de Gooi en Vechtstreek, maar veel ging ook naar verre verzamelaars over de hele wereld. Haar werk is in bezit van Stichting Kunstbezit ‘s Graveland, in 2014 won zij voor deze Stichting de 1e prijs 'plein air' schilderen. Daarnaast is zij al jaren voorzitter van ‘Kunstenaarscollectief Gooi en Vechtstreek’ en vervulde zij bestuursfuncties in de organisatie van de Kunstronde en Kunstroute alhier.

Kortom, het is zeker een verlies voor onze regio dat zo’n bijzondere kunstenares ons gaat verlaten. Temeer omdat sommige cursiten al meer dan dertig jaar gelukkig zijn met haar lessen en workshops. Voorlopig gaat zij naar Portugal waar zij ook een atelier heeft en  veel exposeert. onder andere in het museum van Sao Bras, en waar zij eveneens workshops organiseert.

Wat gebeurt er met haar werk?

Afgelopen week zijn ruim tachtig schilderijen verhuisd naar Galerie Rijlaarsdam in Nieuwkoop. En ook Gallery McSorley in ’s Graveland heeft een collectie, evenals Galerie Roscamputs in Roggel Limburg.

Maar.. veel moet voorlopig in de “opslag”. Zij heeft daar moeite mee, vandaar dat er nog één keer een grote Afscheid Expositie wordt georganiseerd in de bekende Oude School op de Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef. Weekend van 9 en 10 september.

Mede namens haar vele cursisten in de regio en de liefhebbers en verzamelaars van haar werk verzoek ik u om aandacht te geven aan “Het Afscheid van Will Kellermann”. Zij heeft veel te vertellen over haar kunst, haar schilderingen op zijde/canvas, haar pastels, olieverven, aquarel technieken. Bijgaand een foto van haar, zie ook www.willkellermann.com

Namens kunstliefhebbers en cursisten in Gooi en Vechtstreek,

Christian Oerlemans

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief