WIJDEMEERSE WEBKRANT
Check het Zwemwater
Wijdemeren, wo 16 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er is een negatief zwemadvies uitgegeven voor de locatie Oud Valkeveen in Gooise Meren (Naarden). Advies: Check het Zwemwater.

Oud Valkeveen ligt niet in Wijdemeren. In dit geval geven we de melding echter toch maar even door. Check regelmatig de waterkwaliteit in de Wijdemeerse wateren met de app of op de website www.zwemwater.nl.

persbericht

Negatief zwemadvies Oud Valkeveen te Gooise Meren

De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor de locatie Oud Valkeveen te Gooise meren.

In het water van de locatie Oud Valkeveen is een bacteriologische overschrijding geconstateerd. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) heeft daarom, mede op advies van de waterkwaliteitsbeheerder besloten een negatief zwemadvies in te stellen.
Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden.

Let op het bord

De RUD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie

De RUD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De RUD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via twitter: @ZwemwaterRUDNHN
Via www.zwemwater.nl en in de appstore kan ook een zwemwater-app worden gedownload.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief