WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plastic Doppen voor Sem
Kortenhoef, vr 23 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Regenboogschool en Albert Heijn zamelden ruim 11.000 plastic doppen in voor een blindengeleidehond voor de bijna blinde Sem van de Visio-school.

ingezonden bericht

Plastic doppenactie bij Albert Heijn en De regenboogschool

Al enige maanden verzamelt Albert Heijn Kortenhoef plastic doppen in voor Sem. Hij is bijna blind. Bij Sem is toen hij 5 jaar oud was een hersentumor ontdekt die mede door operaties en druk van de tumor de oogzenuwen heeft beschadigd, wat onherstelbaar is.


V.l.n.r: Sem (Visio-school), Johan Landwaart (AH) en Naomi Joustra (10), Felin de Jong (10),
Elisha ten Bosch (11) en Yannick Joustra (8) van de Regenboogschool.

Hij ziet alleen nog schimmen en af en toe wat kleur. Sem zit in de leerlingenraad van de VISIO school in Huizen en heeft samen met een paar andere leerlingen deze actie in Kortenhoef e.o. opgezet. De plastic doppen worden bij een recyclingbedrijf ingeleverd en leveren geld op per kilo. Dit geld wordt besteed aan de opleiding voor blindengeleidehonden van het KNGF. “Een prachtig initiatief”, vindt Johan Landwaart van Albert Heijn Kortenhoef, “waar wij een spaarzuil voor neer hebben gezet in onze winkel”.

Voor de zomer heeft basisschool de Regenboog voor dit doel ook plastic doppen ingezameld. De ruim 11.000 doppen werden woensdag 21 september aan Sem overhandigd door Naomi, Felin, Elisha en Yannick die op De Regenboogschool zitten.

Doet u ook mee met plastic doppen sparen? Lever ze in bij de emballageautomaat of bij de servicebalie van Albert Heijn Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief