WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Waardering Mantelzorgers
Wijdemeren, di 20 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Inwoners van Wijdemeren kunnen een blijk van waardering geven aan hun mantelzorgers in de vorm van een VVV Cadeaubon of in de vorm van een financiële tegemoetkoming.

persbericht

Waardering mantelzorgers

Inwoners van Wijdemeren kunnen ook in 2016 weer een blijk van waardering geven aan hun mantelzorgers. Dit kan in de vorm van een VVV Cadeaubon óf in de vorm van een financiële tegemoetkoming.

Waardevol

Wethouder Van Henten: “De afgelopen periode heb ik met verschillende mantelzorgers gesproken over het vele werk dat zij verrichten en hoe de gemeente hierin kan ondersteunen. Vaak kreeg ik te horen: ‘Mantelzorg, dat doe je gewoon.’ Ik heb daar grote waardering voor. Met dit compliment willen we als gemeente aangeven dat wij hun inzet heel bijzonder en waardevol vinden.”

Aanvragen

Inwoners die zorg ontvangen, komen in aanmerking voor de waardering. Zij kunnen met een bedrag of VVV Cadeaubon hun mantelzorger waarderen voor alle zorg die zij geven. De aanvraag kan vóór 30 oktober 2016 worden ingediend via: www.wijdemeren.nl/waardering

Voorwaarde is dat de mantelzorger gedurende drie maanden, voor minimaal acht uur per week, informele ondersteuning biedt. Het bedrag van de waardering wordt bepaald op basis van het aantal aanmeldingen. Het minimum is 150 euro en het maximum 200 euro per zorg ontvangende inwoner. De waardering moet aangevraagd worden door de zorgontvanger. Versa Welzijn zorgt voor de afhandeling en advies over toekenning van de waardering (telefoonnummer: 035-6231100).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief