WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kinderconcert Kunst a/d Dijk
Kortenhoef, di 20 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Speciaal voor kinderen presenteert Kunst aan de Dijk Kortenhoef op zaterdagmiddag 1 oktober om 15:00 uur in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk de band KAPOK!

persbericht

Het Geheim van Improviseren

Speciaal voor kinderen, maar eigenlijk voor iedereen ouder dan 6 zes jaar, presenteert Kunst aan de Dijk Kortenhoef op zaterdagmiddag 1 oktober om 15:00 uur in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk de band KAPOK! Het programma heet KAPOK en Het Geheim van Improviseren. Wat de band het allerliefste doet is om tijdens het spelen de muziek te verzinnen, zonder te weten wat er gaat gebeuren. Improviseren heet dat. Op 1 oktober gaan de drie jongens het publiek laten zien hoe leuk dat is, en gaan we met zijn allen improviseren!

Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk en aanstekelijke interactie, en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok pikt naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek - een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen enkele andere drummer, en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz. Op het podium gaat Kapok elke keer weer met de muziek aan de haal, wat ervoor zorgt dat geen twee concerten hetzelfde zijn.

Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuutalbum Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op alle belangrijke festivals in Nederland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band is ook internationaal actief, en won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.

Voor de opnames van dit tweede album is Kapok op zoek gegaan naar een inspirerende ruimte met de juiste akoestiek. Die vond de band in het 13e-eeuwse Kasteel Beverweerd, dat wordt beheerd door meestervervalser Geert-Jan Jansen. Hij stelde zijn volledige kasteel beschikbaar. Na het installeren van een mobiele studio heeft Kapok het album in twee weken opgenomen, in een prachtige omgeving en omringd door honderden schilderijen.

Het kinderconcert voor kinderen van 6+ vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2016, aanvang 15: 00 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef en Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum. Entree € 5,- voor kinderen. Voor donateurs van Kunst aan de Dijk Kortenhoef: € 6,- en voor anderen € 10,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 14:45 uur. Een glaasje limonade is in de prijs inbegrepen.

Korte informatie

Kortenhoef: Kinderconcert 6+ Kunst aan de Dijk Kortenhoef in het Oude kerkje met KAPOK en Het Geheim van Improviseren.
Zaterdag 1oktober 2016, aanvang 15:00 uur. Entree € 5,- voor kinderen| donateurs € 6,-, bezoekers € 10,- Kaarten bestellen via www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief