WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loosdrechts Dijk Festival
Oud Loosdrecht, di 20 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De première van het Dijkfestival in de Porselein Haven op 23-24-25 september 2016 belooft een afwisselende driedaagse te worden.

persbericht

Eerste Loosdrechtse DIJK festival

De première van het Dijkfestival in de Porselein Haven op 23-24-25 september 2016 belooft een afwisselende driedaagse te worden waarmee de zomer op een oergezellige-Loosdrechtse wijze met elkaar kan worden afgesloten. De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma krijgt steeds meer invulling en kleur. Vijf eetgelegenheden zorgen ervoor dat er voldoende tijdens de festiviteiten genoten kan worden van smakelijk eten en drinken. Door de fantastische medewerking van alle sponsoren, kan dit nieuwe evenement tot leven komen, naar hen en de hoofdsponsor Jumbo van de Bunt gaat alle dank uit. Muziek, boten, lichtjes, gezelligheid en sportiviteit kenmerken het nieuwe Dijkfestival. Kijk in het programma, en doe mee, dan zien we elkaar op het eerste Loosdrechtse Dijkfestival!

Vrijdag 23 september

Op vrijdagavond wordt het festival geopend met de Hermes House Band. Een feestavond met muziek uit de jaren 70-80-90.
De Hermes House Band is opgericht in de studentensociëteit Hermes in Rotterdam en staat garant voor een goed feestje. In 1994 scoorde ze een hit met de cover van ‘I will survive’ van Gloria Gaynor, waar meer dan 2,5 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Ze zijn wereldwijd beroemd met Hermes International om hun versies van ‘Country roads’, ‘Live is life’ en ‘Rhythm of the nineties’. De band blijft altijd jong want zodra iemand is afgestudeerd moet hij de band verlaten, om opgevolgd te worden door verse (nog betere) muzikale enthousiastelingen.
Lekkere muziek als goed begin van een nieuw nazomers Loosdrechts evenement. Kom vooral genieten van de muziek, lekker dansen en elkaar ontmoeten!

Kinderactiviteiten
Zaterdag 24 september

Zaterdag 24 september van 12.00-18.00 uur zijn er diverse kids activiteiten in en om de haven:
Ben jij 7 jaar of ouder en heb jij zwemdiploma A en B?
Kom dan in actie met Sup- Polo, daag jezelf uit tijdens het wipe-out parcours of glij razendsnel van de glijbaan en luidt als eerste de bel.
Ervaar de watersport tijdens een zeilles of een kanotocht en ontdek de Loosdrechtse Plassen en Vuntusgebied vanaf een boot.
Ben jij jonger dan 7 jaar, beleef dan spannende avonturen op ons pirateneiland. Zoek naar edelstenen en spring op de piratenboot. Laat je schminken tot piraat of zeemeermin en knutsel jouw eigen piratenzwaard.
Durf jij het aan?
Doe dan mee!
Het programma:
12-13 uur Wipe out parcours.
13-14 uur Glij ‘m erin,
met band
(inclusief prijsuitreiking).
14-15 uur Sup-Polo.
15-16 uur Glij ‘m erin,
met bodyboard
(inclusief prijsuitreiking).
16-17 uur Wipe out parcours.
17-18 uur Sup-Polo.
12-18 uur Pirateneiland
en overige
activiteiten.
Durf jij het aan? Doe dan mee met deze leuke en uitdagende activiteiten! NB Neem zwemkleding en een handdoek mee wanneer je meedoet met de spelactiviteiten.

Lichtjestocht Zaterdag 24 september

"Wie gaat er mee??"

Op zaterdag 24 september viert Loosdrecht voor de eerste keer het einde van het vaarseizoen met een lichtjestocht van kleine bootjes die vanaf de Por-seleinhaven via het Horregat, over de Vuntusplas, door de Heul varen en zo weer terugkeren bij de Porseleinhaven.
Een spektakel dat niet alleen vanaf het water maar vooral ook vanaf de wal een feeëriek tafereel wordt en waarvoor alle Loosdrechters van harte worden uitgenodigd.
Deelnemen en toeschouwen is gratis en na afloop wordt iedereen verrast met een sprankelende vuurwerkshow.
En natuurlijk kan er op de kant nog worden gedanst tijdens de swingende "Late Summer Party".

Vanaf het water:

Meedoen kan met bootjes die door het Horregat en de Heul passen, dat wil zeggen bootjes met een maximale breedte van 250 cm, een maximale diepgang van 75 cm en een maximale hoogte van 170 cm.
Dus heb je een SUP, een kano, een roeiboot, een sloep, een speedboot, zeilboot, fluister-of motorboot, of een andere (kleine) boot, versier deze met van alles dat gloeit of licht geeft en kom op 24 september om 19.30 uur verzamelen voor de Dikke Muis in de Porseleinhaven. Het vertrek is rond 20.00 uur naar de Vuntusplas, daar zal een rondje gevaren worden, gemarkeerd door een lint van drijvende lichtjes en om 22.00 uur is iedereen terug in de Porseleinhaven met om 22.15 uur de prijsuitreiking. Aansluitend zal om 22.30 uur het vuurwerk afgestoken worden op de 1e plas voor de Porseleinhaven. Geef je op via www.stichtingsloep.nl, dan maak je kans op één van de mooie prijzen voor de leukste verlichte boot, met het inschrijfformulier of bel voor inschrijving naar 06-50640809.

Vanaf de wal:

De verlichte bootjes varen voor een deel langs de waterkant en kunnen van zeer dichtbij bekeken worden vanaf het nieuwe dorpscentrum van Oud Loosdrecht (of wel het Loosdrechts Terras) aan de Porseleinhaven, maar ook langs het Vuntusstrandje, vanaf de Oud-Loosdrechtsedijk bij de brug over het Horregat en ook bij de Heulbrug. Neem eventueel een stoel of een kleedje mee en geniet samen met vele Loosdrechters van dit unieke, sprookjesachtige evenement. Als rond 22.00 uur alle bootjes weer terug zijn in de Porseleinhaven is er op de Eerste Plas een prachtige vuurwerkshow, te zien vanaf het Loosdrechts Terras en vanaf de Oud Loosdrechtse Dijk nabij de brug over het Horregat.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Sloep via www.stichtingsloep.nl of bellen met Tjamke Kieft, telefoon 06-25232854, e-mailadres: tjamke@stichtingsloep.nl.

Late Summer Party met optreden met Loona
ZATERDAG 24 SEPTEMBER 20.30-01.00

Late Summer Party met optreden van Loona

Een heerlijke nazomerse avond met muziek. Onder het genot van een hapje en een drankje is het ontspannen kletsen, dansen en nazomeren.
Het live optreden van Loona, bekend van Vamos a la Playa, zal de avond met zomerhits vullen, waar iedereen zijn of haar herinneringen aan heeft of nieuwe mee opdoet. Met haar stem vervoerd ze je direct in feestelijke sferen. Laat het zomer gevoel nog even niet los en kom gezellig loungen, chillen, hangen of dansen en beleef de Late Summer Party in Loosdrecht tot in de laatste uurtjes mee.

Loona

De geschiedenis van Marie-José van der Kolk als zangeres gaat ver terug in de tijd. Na tal van hits in Europa en meer dan 10 miljoen verkochte singles wereldwijd vond ze het hoog tijd worden voor een muzikaal uitstapje in eigen land. Marie-José van der Kolk is ook Loona maar nog verder terug in de tijd ook Carisma.
In Europa en is zij één van de meest succesvolle latinpop zangeressen al-lertijden. Maar songs als Life is just a game, Prince of love, Golden Child, Into eternity, deden het ook heel goed in de commerciële dancescene. In 1998 kwam de grote doorbraak.
Loona bracht met Dj Sammy de plaat Bailando uit. Een dikke hit. 8 weken nr 1 en meerdere platina en gouden onderscheidingen volgden.
In 2008 was Marie-josé jurylid van het programma Popstars. Samen met Sony releaste zij de plaat “Por la Noche” en tevens een album genaamd “Moonrise”. In 2010 neemt zij de plaat Vamos a la Playa opnieuw op.
Een plaatje in het Nederlands zingen vind ze zelf ook ontzettend leuk.

Spetterende vuurwerkshow
zaterdag 24 september om ca. 22.30 bij de Porseleinhaven op de Eerste Plas

Licht klassiek concert zondag 25 september

Licht klassiek concert met de Vegas Strings & Deborah Carter o.l.v. Pieter van den Dolder van 12.00-13.30 uur. Bij deze Loosdrechtse versie van het Amsterdamse Prinsengrachtconcert kunnen bootjes zonder kajuit zich verzamelen om 11.45 uur bij de Porselein Haven.

In 2010 is Vegas Strings opgericht door Désirée Wijma en Pieter van den Dolder. Het orkest telt 17 professionele musici en is voor wat betreft bezetting en repertoire uniek in Nederland. The Vegas strings brengen zowel hedendaagse muziek als composities uit de vorige eeuw en staat onder leiding van Pieter van den Dolder. Een aantal composities zijn door deze musicus gearrangeerd. Een professioneel strijkorkest met ritme, mooie melodieën en ‘feel good’
sfeerbeleving, zeer de moeite waard.
Het afwisselende repertoire is samengesteld uit;
- The American Songbook
- Bekende filmmuziek
- Old memories
- Licht klassiek
- Tango
Deborah Carter is componiste en arrangeur, zij brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar muziek. Stilistisch kan men haar plaatsen tussen eigentijdse jazz vocalistes als Deedee Bridgewater, Dianne Reeves en Carmen Lundy. Deborah Carter is met haar eigen vaste band te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland. Zij is door Music Maker beschreven als “absolute top klasse”, en is een van de meest dynamische zangeressen in de jazz scene.
De Vegas Strings & Deborah Carter brengen naar Loosdrecht een prachtig muzikaal optreden dat u niet mag missen.

Zondag 25 september De Eerste Dijk tot Dijk Loop

De eerste editie van de Dijk-tot-Dijk-loop is een 10 kilometer lange prestatieloop. Kom op sportievelingen van Loosdrecht, doe mee!
Inschrijven en startnummer ophalen kan in de tent bij de Porseleinhaven uiterlijk tot 13.30 uur, aangezien de rondvaartboot van Wolfrat de deelnemers om 13.45 uur gaat overvaren naar de 4e plas waar de start bij Jacht-makelaardij De Valk zal plaatsvinden.
Om 14.30 uur klinkt het startsignaal.
Route: Start De Valk, Breukeleveense Meentje, Nieuw Loosdrechtsedijk, Lindelaan, Berkenlaan, Laan van Eikenrode, Nieuw Loosdrechtsedijk, Oud Loosdrechtsedijk, finish op de Spinaker (feestterrein).
Belangrijk om te melden dat gedurende de loop (waarbij maximaal 1,5 uur verkeershinder is) de dijken deels zullen worden afgezet en er een eenrichtingsverkeer zal zijn van centrum Loosdrecht richting Breukeleveen. Een definitief verkeersplan zal nog in komende Nieuwssterren verschijnen. Maximaal aantal deelnemers: 200. Dus wees er snel bij want vol is vol!
Vooraf inschrijven kan op www.stichtingsloep.nl bij Dijkfestival.
Inschrijfgeld: 10,- euro

Kidsrun voor sportieve kinderen

De Kidsrun is een prestatieloop over 1,1 km. Ben je sportief, heb je snelle schoenen en benen? Doe dan mee met deze leuke hardlooprun op zondagmiddag.
De start is om 14.00 uur op de Spinaker daarna ren je over de Oud-Loosdrechtsedijk via de Vuntuslaan weer naar de Oud-Loosdrechtsedijk en loop je op je allersnelst met een luid applaus van de toeschouwers door de finish op de Spinaker. Inschrijven kan op www.stichtingsloep.nl bij Dijkfestival.
Het inschrijven voor de Kidsrun is gratis. Iedere deelnemer ontvangt een mooi aandenken. Voor de Dijk tot Dijk Loop is een (nu al felbegeerde) wisselbeker voor de mannen en vrouwen te winnen!

Programma onder voorbehoud, kijk opwww.stichtingsloep.nl voor eventuele aanpassingen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief