WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Overhangend Groen
Wijdemeren, vr 16 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 26, 27 en 28 september organiseert de gemeente Wijdemeren informatieavonden over overhangend groen.

persbericht

Informatieavonden overhangend groen

Op 26, 27 en 28 september organiseert de gemeente Wijdemeren informatieavonden over overhangend groen. Tijdens deze avonden kunnen inwoners waarbij de beplanting vanuit de tuin te ver over openbaar terrein hangt, vragen stellen en terecht voor advies over te verrichten (snoei) werkzaamheden.

Iedereen moet veilig en ongehinderd gebruik kunnen maken van de weg of stoep. Heel regelmatig ontvangt de gemeente opmerkingen van voetgangers met een kinderwagen of rollator die hinder ondervinden en automobilisten die zeggen te weinig zicht te hebben. Om die reden ontvangen komende week alle inwoners waarbij de beplanting te ver over openbaar terrein hangt een brief van de gemeente met het verzoek het overhangende groen te verwijderen.

Ruimschoots de tijd

Theo Reijn: “Het gaat om een flink aantal locaties en in sommige situaties zal het ook best een klus zijn om het overhangende groen te verwijderen. Daarom geven we mensen hiervoor ruimschoots de tijd, namelijk tot 31 december 2017. Om het afvoeren van afval makkelijker te maken, kunnen inwoners voor deze specifieke situatie tijdens openingstijden gebruik maken van de gemeentewerf in Kortenhoef.”

Informatieavonden

De informatieavonden starten om 19.30 uur en vinden plaats op de onderstaande data en locaties.

  • Loosdrecht, raadzaal gemeentehuis: maandag 26 september
  • Kortenhoef, ’s-Graveland, Ankeveen, De Drie Dorpen: dinsdag 27 september
  • Nederhorst den Berg, Het Spieghelhuys: woensdag 28 september

Het snoeien van particuliere tuinen is de verantwoordelijkheid van de eigenaar of de gebruiker. Het groen mag maximaal 1 stoeptegel overhangen. De exacte regels staan op: www.wijdemeren.nl/overhangendgroen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief