WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Proef Omgevingswet
Wijdemeren, vr 16 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Als voorbereiding op de nieuwe omgevingswet wil het college van Wijdemeren op proef gaan werken met een vernieuwde werkwijze bij ruimtelijke plannen.

persbericht

Prominentere rol van participatie bij ruimtelijke plannen

Als voorbereiding op de nieuwe omgevingswet wil het college van Wijdemeren op proef gaan werken met een vernieuwde werkwijze bij ruimtelijke plannen. Hierbij krijgt participatie van inwoners en andere belanghebbenden een prominentere rol. De commissie Ruimte en Economie spreekt 7 september over dit voorstel van het college.

De samenleving centraal

De vernieuwde werkwijze sluit aan bij het speerpunt van het raadsakkoord: ‘de samenleving centraal’. Ook de omgevingswet gaat uit van een meer prominente rol van inwoners, initiatiefnemers en anderen bij planontwikkeling.

Goede ervaringen

Wethouder Theo Reijn: “Wij willen niet wachten op de invoering van de Omgevingswet in 2019. Onze ervaring wijst uit dat inwoners en belanghebbenden in een vroeg stadium willen meepraten en meedenken. Dit maakt het plan beter en besluitvormingsproces vaak sneller. In de praktijk hanteerden we deze werkwijze al met goede resultaten. Voorbeelden hiervan zijn de projecten Groenewoud en het Knorr-terrein. Ook van externen zoals ontwikkelaars verwachten we dat ze inwoners en andere belanghebbenden in een vroeg stadium bij hun plannen betrekken.”

Vijf projecten

Als de raad akkoord gaat met dit voorstel van het college, wordt de vernieuwde werkwijze op een vijftal projecten toegepast en vervolgens geëvalueerd. Als gevolg van de vernieuwde werkwijze wordt de inspraakprocedure aangepast.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief